CHP'li belediyeler hizmette hız kesmiyor; Her gün bir heykel

CHP'li belediyelerin yaptığı en büyük hizmet(!)lerden biri olan heykel dikim işleri tüm hızıyla devam ediyor. Beylikdüzü Belediyesi'nin geçen hafta diktiği ve saldırıya uğrayan heykellerinden sonra dün de Muratpaşa Belediyesi yaptığı yeni bir heykeli törenle hizmete açtı.

Google Haberlere Abone ol
CHP'li belediyeler hizmette hız kesmiyor; Her gün bir heykel

Sonhaberler | Haber Merkezi 

CHP'li belediyelerin yerel yönetimlerde "heykelcilik alanında çığır" açtığı söylenebilir. Başta İzmir Belediyesi olmak üzere neredeyse bütün CHP'li belediyeler hemen hemen her gün yeni bir heykel dikiyor. Hatta İzmir Büyükşehir Belediyesi işi daha da ileri götürerek 2012 yılında "Uluslararası Heykel Çalıştayı" düzenlemişti. Çalıştaya 50 ülkeden başvurular alınmış, yapılan heykeller Havagazı Fabrikası'nda bir süre sergilendikten sonra şehrin farklı noktalarına dağıtılmıştı. Heykeller arasında vatandaşların tepkisini çeken içki kadehli heykel de vardı. Aynı belediyenin İzmir'de metro istasyonuna diktiği çıplak adam heykeli ise defalarca vatandaşların fiziki müdahalesine neden olmuştu. 

CHP'li belediyelerin heykel hizmetleri genelde parti yönetiminin teşvikiyle ilerliyor. Birçok belediye yaptığı heykeller için açılış törenleri düzenliyor. Açılış törenlerine de genellike CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılıyor. İşte CHP'li belediyelerin heykel hizmetlerinden sadece bir kaç tanesi: 

ÇANKAYA BELEDİYESİ

Çankaya Belediyesi  9 Eylül 2016 tarihinde Kuruluş Parkı’na Atatürk ve İnönü Anıtı dikti. Açılış törenine Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal ve CHP'nin eski genel başkanları katıldı. 

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ

Beşiktaş Belediyesi, 21 Haziran 2012 tarihinde İlhan Selçuk’u ve bazı ulusalcıların heykellerini dikti. Açılış törenini Kılıçdaroğlu yaptı.

İZMİR DİKİLİ BELEDİYESİ

İzmir Dikili Belediyesi 16 Nisan 2015 tarihinde Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Bülent Ecevit heykeli dikti. 

İSTANBUL ATAŞEHİR BELEDİYESİ

İstanbul Ataşehir Belediyesi 6 Kasım 2012'de Bülent Ecevit heykeli dikti, açılışını Kılıçdaroğlu yaptı. 

İSTANBUL KARTAL BELEDİYESİ

CHP'li İstanbul Kartal belediyesi, bir yıl önce yaptırdığı eşekli heykelin açılışını ise ancak bir yıl sonra yaptırabildi. Açılış törenine Kılıçdaroğlu'nun beklendiği heykel sonunda onsuz açıldı. 

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ

Beylikdüzü Belediyesi, geçen hafta Kıbrıs'ta yüzlerce Türk'ün katlinden sorumlu tutulan Rum liderlerin heykelini Rauf Denktaş'ın heykeliyle birlikte dikmiş tepki toplamıştı. Hatta heykeller saldırıya uğrayarak kırılmıştı. 

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYESİ

Son olarak dün Antalya Muratpaşa Belediyesi Cahit Sıtkı Tarancı'nın heykelini dörenle dikti. 

Yorumlar

sinan demir evet ülkenin insanların heykellere ihtiyacı var sanki belediyelerin paraları nereye harcadıgı belli
selim arkadaşlar ne yapsın putperest