Antalya'daki patlamada 17 kişi tutuklandı

Antalya'da balıkçı barınağına düzenlenen saldırıyla ilgili 17 kişi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Antalya'daki patlamada 17 kişi tutuklandı
Sonhaberler | Haber Merkezi

Antalya'da balıkçı barınağında meydana gelen patlamayla ilgili PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 25 zanlıdan 17'si tutuklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince 14 Ekim tarihinde Antalya-Kemer karayolundaki balıkçı barınağında meydana gelen patlamayla ilgili Antalya, Ankara, İstanbul, Batman, Diyarbakır, Kocaeli, Manisa, Şırnak ve Tunceli'de gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 8'i kadın 25 kişinin adliyedeki işlemleri tamamlandı.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 17'si "terör örgütü propagandası yapmak" ve "terör örgütü üyesi olmak" suçlarından tutuklandı. Diğer 8 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Antalya-Kemer yolundaki balıkçı barınağında meydana gelen patlamada bir balıkçı şirketinin konteyneri zarar görmüştü. Saldırıdan bir gün sonra gerçekleştirilen operasyonda 25 kişi gözaltına alınmış, yakalananlar arasında bulunan bir avukatın da terör örgütü PKK adına cezaevi ile örgütün üst yönetimi arasında kuryelik yaptığı iddia edilmişti. Zanlıların ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda ele geçirilen örgütsel malzemeler ve dijital delillere el konulmuştu.

Yorumlar