Antalya'da patlama

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası otoparkında patlama meydana geldi. Nedeni henüz belirlenemeyen patlamada 10 kişi yaralandı. Yaralıların durumu iyi.

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da patlama
Sonhaberler / Haber Merkezi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası otoparkında patlama meydana geldi. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk belirlemelere göre patlamada 10 kişi yaralandı. Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada patlama nedeninin henüz belirlenemediği belirtildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ise yaralıların durumunun iyi olduğunu söyledi. 

ATSO'nun çevre yolu yanındaki binasının otoparkında, henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. Patlama sonrasında bölgeye ambulans, itfaiye ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi.
Yaralanan 10 kişi, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul da bölgeye gelerek, çalışmaları koordine etti.
ATSO çalışanlarının yanı sıra vatandaşların da kullanabildiği otoparkın çevresinde polis ekiplerince güvenlik çemberi oluşturulurken, vatandaşların içeri girmesine izin verilmedi.
Patlama nedeniyle oda çalışanları da büyük panik yaşadı. Bazı çalışanlar birbirlerini sarılarak teselli etti.

Polis, ikinci bir patlama ihtimaline karşın bina çevresinde de arama yaptı.

NEDENİ BELLİ DEĞİL

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, patlamanın Antalya Ticaret ve Sanayi Odası arkasındaki açık otoparkta park edilmiş bir araçta meydana geldiği ve sebebinin henüz belirlenemediği belirtildi.

Açıklamada, "Patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yoktur. Çevre binalarda meydana gelen cam kırılmaları sebebiyle 10 kişi cam kesiği şeklinde yaralanmıştır. Olayın sebebiyle ilgili bulgulara ulaşıldıkça kamuoyuyla paylaşılacaktır." denildi.

ATSO BAŞKANI: BİLGİMİZ YOK

ATSO Başkanı Davut Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın binanın otoparkında meydana geldiğini bildirdi. Patlamada vatandaşların cam kırıkları yüzünden yaralandığını belirten Çetin, "Onların da durumları iyi. Patlamanın nedeniyle ilgili net bir bilgimiz yok." dedi.
Öte yandan, ATSO yakınındaki bir oto yıkamacıda çalışan görgü tanığı Fatih Kocaer, araç yıkadığı sırada büyük bir patlama duyduğunu, olay yerine gittiğinde 10-15 aracın zarar gördüğünü söyledi.

Kocaer, patlamanın etkisiyle park yerindeki bazı araçların kaportalarının fırladığını, ATSO binasının da camlarının kırıldığını belirterek, "Cam kırıkları yüzünden yaralananlar ambulanslarla götürüldü." diye konuştu.

İLK AÇIKLAMA: TERÖR SALDIRISI GİBİ DEĞİL

Patlamayla ilgili ilk açıklama Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel'den geldi. Başkan Türel yaptığı açıklamada, patlamanın terör saldırısı gibi durmadığını belirterek, patlamada yaralananların da hayati tehlikesinin bulunmadığını kaydetti. 

PATLAYAN ARAÇ KÜÇÜK PARÇALARA AYRILDI

Patlamaya neden olan araç, açık otoparktaki alana dağılarak küçük parçalara ayrılmış durumda. Patlamaya neden olan aracın yanında bulunan araçlarda da ağır hasar oluştu. 




 

Yorumlar