Alanya'da 169 kamu çalışanı işten atıldı

FETÖ soruşturması kapsamında Alanya'da 169 kamu çalışanı açığa alındı

Google Haberlere Abone ol
Alanya'da 169 kamu çalışanı işten atıldı
Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, ilçede Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında kamu çalışanlarından 126'sının açığa alındığını, 32 kişinin gözaltına alındığını, 11 kişinin de tutuklandığını bildirdi.

Tanrıseven, yaptığı yazılı açıklamada, darbe girişimi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik yapısına kast eden FETÖ'yle ilgili mücadelenin etkin şekilde devam ettiğini belirtti.

Olağanüstü hal kapsamında bakanlıklar, valilik ve kaymakamlığın değerlendirmesi doğrultusunda kamuda açığa almaların sürdüğünü vurgulayan Tanrıseven, "Yapılan çalışmalar doğrultusunda kamu çalışanlarından açığa alınanların sayısı 126'ya, gözaltına alınanların sayısı 32'ye yükselirken 11 kişi de tutuklandı. Titizlik ile yapılan çalışmalar neticesinde şu ana kadar Alanya genelinde farklı kurumlardan olmak üzere toplam 169 kamu görevlisi görevlerinden uzaklaştırılırken 35 sivil vatandaş da gözaltına alındı." ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Türkiye'nin ve Alanya'nın demokratik haklarına yapılan saldırıya "dur" dediğini kaydeden Tanrıseven, paralel yapı ile hukuk içerisinde mücadele edildiğini belirtti.

Yorumlar