Şehir Tiyatrosu elemeleri yapıldı

Çankırı Belediyesi kültürel etkinlikler kapsamında “Şehir Tiyatrosu” için oyuncu seçmelerini yapıldı. Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seçmeler sonunda ilk 10’a girmeyi başaran tiyatro gönüllüleri,...

Google Haberlere Abone ol
Şehir Tiyatrosu elemeleri yapıldı

Çankırı Belediyesi kültürel etkinlikler kapsamında “Şehir Tiyatrosu” için oyuncu seçmelerini yapıldı. Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seçmeler sonunda ilk 10’a girmeyi başaran tiyatro gönüllüleri, Belediye Şehir Tiyarosu ekibine katıldı.

Çankırı Belediyesi bünyesinde üç yıl önce kurulan Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda ekibini güçlendirdi. 25 kişiden oluşan oyuncu kadrosuna dahil olabilmek için başvuru yapan 68 kişiden 45’i ön elemeyi geçti. Jüri üyelerinin işini zorlaştıran yeni yetenekler, seçmelerde performansları ile göz doldurdu. Katılımcılar, ilk 10’a girebilmek için adeta birbirleri ile yarışarak rol kesti. Katılımcılar, kendi hazırladıkları tiplemeler ve jürinin belirlediği monolog üzerinden yeteneklerini gösterdi. Seçmelerde ilk ona girenlerin kayıt yaptırmaması durumunda yedek oyunculardan sıra ile alım yapılacağı belirtildi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, seçmelere katılan herkese başarılar dileyerek Çankırı’da her yaş grubundan insanın şehir tiyatrolarına dahil olabilmek için gösterdiği çabayı takdir ile karşıladıklarını belirtti. Dinç, “Çankırı; tarih, kültür ve sanat şehridir. Bu seçmelere katılımın yüksek olması da bunun en büyük kanıtıdır" dedi.

Jürinin; sahne hakimiyeti, diksiyon, özgünlük, metine hazırlanış, jest ve mimikler olmak üzere beş kategoride yaptığı değerlendirme sonucunda ilk 10 belirlendi. Seçmeleri geçenler, Şehir Tiyatrosu ekibince sahnelenecek oyunlarda rolleri paylaşacak.

Yorumlar