Keçiören 19 Mayıs’ı Heredot Cevdet ile kutladı

Keçiören 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, “Ekmek Teknesi” adlı televizyon dizisinde canlandırdığı “Heredot Cevdet” karakteriyle hafızalara kazınan Hasan Kaçan ile birlikte kutladı.Keçiören Belediyesi Gençlik...

Google Haberlere Abone ol
Keçiören 19 Mayıs’ı Heredot Cevdet ile kutladı

Keçiören 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, “Ekmek Teknesi” adlı televizyon dizisinde canlandırdığı “Heredot Cevdet” karakteriyle hafızalara kazınan Hasan Kaçan ile birlikte kutladı.

Keçiören Belediyesi Gençlik Haftası etkinliklerini “Hasan Kaçan ile Tarihin Satır Araları” programı ile tamamladı. Kalaba Kent Meydanı’nda düzenlenen programa Keçiörenli gençler büyük ilgi gösterdi. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yanı sıra, AK Parti Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Tunçbilek’in de izlediği program öncesinde, Okullar Ligi’nin futbol, basketbol, futsal, voleybol ve yakan top branşlarında dereceye giren 57 okula malzeme yardımı yapıldı. Dereceye giren okullara spor malzemelerini Mustafa Ak ve Hasan Kaçan takdim etti.

“Bütün kahramanlarımızı bir anne doğurdu”

Programda Heredot Cevdet kendine has renkli üslübu ile kahramanlık temalı tarihi hikayeler ve anekdotlar anlatıp şiirler okurken, sanatçılar Eda Karaytuğ ve Selçuk Murat Kızılateş de seslendirdikleri şarkı ve türkülerle bayram coşkusunu doruğa çıkardılar. Anadolu’yu yurt edindiğimiz günden beri, ne kadar düşman varsa hepsinin bu topraklara saldırdıklarını belirten Kaçan, “Ama sonunda hep kuyruklarını kıstırıp gittiler. 15 Temmuz ihanetinde de bunu yaşadık. En çok şehidi Keçiören verdi” dedi. Fonda şelalelerin olduğu muhteşem bir meydanda program yaptıklarına dikkat çekerken, “Türkiye’nin en güzel ilçelerinden bir tanesinde yaşıyorsunuz. Elimizdekinin kıymetini bilelim” diyen Kaçan, en büyük kahramanların analar olduğunu vurgulayarak, “Çünkü geceleri üzerimizi örten, evden gittiğimizde camdan yolumuzu gözleyen, savaşlarda cephane taşıyan, askerlerimize su veren, 15 Temmuz gecesi bir kamyonun direksiyonuna geçip darbeci hainlerin üzerine kamyon süren analarımızdır esas kahramanlar. Kılıçarslan’dan Alparslan’a Fatih Sultan Mehmet’ten Atatürk’e kadar bütün kahramanlarımızı bir anne doğurdu” mesajını iletti.

“Aşk sevdiğinin kalbine girmektir. Almak değil, vermektir”

Sohbetinde İstanbul’un Fethi sırasında Ulubatlı Hasan’ın nasıl şehit olduğunu da anlatan Heredot Cevdet, “En büyük kahramanlık aşktır. Aşk şimdiki dizilerde, filmlerde olduğu gibi tek bir kalıbın içinde değildir. Aşk her yerdedir. Aşk sevdiğinin kalbine girmektir. Almak değil, vermektir.” diye konuştu. Programın kapanışı Çanakkale Türküsü ile yapılırken, türküye İstiklal Marşı’nın son kıtasını okuyarak eşlik eden Hasan Kaçan gençlerden büyük alkış aldı.

Kaçan ile diğer sanatçılara teşekkür plaketi veren ve çiçek takdim eden Başkan Mustafa Ak ise, “Hasan Kaçan ve değerli ekibine gerçekleştirdikleri bu güzel programdan ötürü bütün Keçiörenliler adına teşekkür ediyorum. Bütün gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Bu hafta içerisinde gerçekleştirdiğimiz Gençlik Haftası etkinliklerimizin finalini de bu güzel programla yaptık. Gençlerimiz Hasan Kaçan kardeşimizi Ekmek Teknesi dizisinden Heredot Cevdet diye bilirler. Gençlerimiz onun sayesinde tarihe merak salıp, tarihi sevdiler. Güzel bir program ve güzel bir anı oldu” ifadelerini kullandı. Program hatıra fotoğrafının çekimiyle sona erdi.

Yorumlar