Ankara Kudüs için ayağa kalktı

Ankara'da bugün onlarca sivil toplum örgütü tarafından desteklenen Kudüs mitingi düzenlendi. Mitinge onbinlerce kişi katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Kudüs için ayağa kalktı

ABD'nin Kudüs'ü israil'in başkenti ilan etmesinin ardından Türkiye'de çığ gibi yayılan protesto mitingleri devam ediyor. İstanbul, Konya, Şanlıurfa, Gaziantep, Elazığ, Erzurum gibi büyük illerin ardından Ankara'da da 100'ü aşkın sivil toplum kuruluşu bugün dev bir miting yapacak.

Sivil toplum kuruluşları 'Özgür Kudüs' iradesini tüm dünyaya duyurmak için "Kudüs'e özgürlük, insanlığa barış" mitingiyle bugün saat 13:00'de Anadolu meydanında toplanacak. Memur-Sen, Hak-İş, İHH, AGD, ÖNDER ve Cihannüma olmak üzere 6 STK'nın önderlik ettiği mitinge 100'ü aşkın STK katılacak. 7 Aralık'ta Filistin'de gözleri bağlı şekilde gözaltına alınan Fevzi Cuneydi'nin amcası Reşad Cuneydi de mitingin özel davetlisi olacak. Cuneydi "Filistin'den yüreğimi aldım, Ankara'ya Kudüs mitingine geldim" dedi. Çağrıcı listesinde yer alan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da miting daveti yayımlayarak "Türkiye'nin başkenti Ankara'dan Filistin'in başkenti Kudüs'e ulaşan İntifada'yı güçlendirmek için sivil kuruluşlar olarak bir araya geliyoruz" dedi.

Yorumlar

sadık Allah razı olsun ankara devam