Dillere destan Keçiören Metrosu'nda test sürüşü

Açılışı Ankaralıların sıra Türkiye genelinde büyük bir mesele haline gelen Keçiören metrosunun test sürüşü yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Dillere destan Keçiören Metrosu'nda test sürüşü
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bugün yapılacak test sürüşünün, Keçiören Metrosu'nun hizmete girmesinin ayak sesleri olduğunu belirterek, "İnşallah kısa sürede bitirip, sizin hizmetlerinize sunacağız." dedi.

Arslan, Keçiören Metrosu'nun test sürüşünün başlaması dolayısıyla düzenlenen ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törende yaptığı konuşmada, bugünün kendileri için önemli olduğunu söyledi. Arslan, "Bugün, uğurlu elleriyle inşaatını başlattığı Keçiören Metrosu'nda trenlerinin test sürüşünü Sayın Başbakanımızla birlikte yapacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını dile getiren Arslan, söz konusu metroyu hizmete sunmak için herkesin gece gündüz çalıştığını ifade etti.

Metro inşaatında, dışarıdan sadece istasyonların girişinin gözüktüğünü anlatan Arslan, "Sadece istasyonların girişi gözüktüğü için küçük bir iş yapılıyor zannedebilirsiniz, ama şunu biliniz ki Atatürk Kültür Merkezi'nden başlayarak Gazino'ya kadar olan 9 durakta, 9 kilometre boyunca çift tüp, yer altında adeta bir şantiyeler silsilesi var. Bittiğinde hep beraber kullanacağız ve keyfine varacağız. Buradan Ankara'nın merkezine, Atatürk Kültür Merkezine, Kızılay'a gitmek eziyet vermekten çıkacak." değerlendirmesinde bulundu.

Arslan, Keçiören Metrosu başta olmak üzere, Türkiye'nin her yerinde yaptıkları işleri, özellikle 15 Temmuz'un yüklediği sorumlulukla daha da hızlandırmak adına ve ülkeyi daha hızlı büyütmek adına, gecelerini gündüzlerine kattıklarını ifade ederek, bu çalışmalarda belediyelerin kendilerine destek verdiğini ve iş birliği yaptıklarını kaydetti.

Büyük projelerde Cumhurbaşkanı, Başbakan, hükümet ve bölge milletvekillerinden gerekli destek olmadan hızlı iş yapılamayacağını vurgulayan Arslan, şöyle konuştu:

"Onların hepsine teşekkür ediyorum, sayılarımızı arz ediyorum ki bu projelerde, bize her türlü desteği veriyorlar. Bize verdikleri talimat şu, 'biz, milletin hizmetkarıyız, milletin hizmetindeyiz, milletin hizmetkarı olarak bu projeleri, bir an önce bitirip, onların hizmetine sunmamız lazım.' Biz de o talimatlara uygun davranıyoruz, iş yapıyoruz. Test sürüşümüz Keçiören Metrosu'nun hizmete girmesinin ayak sesleridir. İnşallah kısa sürede bitirip, sizin hizmetlerinize sunacağız."

Yorumlar