Ankara'da 8 bin polisle huzur operasyonu

Ankara'da 8 bin 500 polisin katılımıyla huzur operasyonu yapıldı. İstanbul'da da binlerce polisle benzer operasyon yapılmıştı

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da 8 bin polisle huzur operasyonu
Son dönemlerde artan terör saldırıları üzerine İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyük şehirlerde yoğun güvenlik önlemleri göze çarpıyor. İstanbul'da hafta içinde binlerce polisin katılımıyla yapılan huzur operasyonlarının bir benzeri de bu akşam Ankara'da icra ediliyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, 8 bin 500 polisin katılımıyla geniş kapsamlı "huzur operasyonu" başlatıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde kent merkezinde ve ilçelerde başlatılan operasyona, ilçe emniyet müdürlüklerine bağlı polisler ile motosikletli polis timleri (Yunus), çevik kuvvet, narkotik ve trafik ekipleri katılıyor. Operasyona, helikopterle havadan destek sağlanırken, özel harekat polisleri de eşlik ediyor.

Operasyonun, "Türkiye tarihinde ilk kez bir ilde 8 bin 500 polisin katılımı ile yapıldığı" ifade edildi.
Operasyon kapsamında, Çankaya'daki birçok cadde ve sokakta, Altındağ ilçesinde Ulus-Çankırı caddesinde, Hıdırlıktepe civarında, Yenimahalle'deki umuma açık eğlence mekanlarında denetimler gerçekleştiriliyor. Kent merkezinde 70 noktada vatandaşlara yönelik kimlik kontrolleri ve araçlarda aramalar yapılıyor.

OPERASYONDA EJDER DE KULLANILIYOR

Altındağ ilçesi Hıdırlıktepe bölgesinde özellikle uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda, "ejder" olarak bilinen zırhlı araçlar kullanılıyor. Polis ekipleri, Ankara Garı ile Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ) de güvenlik uygulamaları düzenliyor. Öte yandan, Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık satışı yapılan Keçiören-Ovacık, Sincan, Yenimahalle, Gölbaşı, Mamak hayvan pazarlarında kimlik kontrolleri yapılıyor.
 

Yorumlar