(Özel haber)Atatürk’ten kalma tarihi usturanın içinde olduğu kasanın çalınması kamerada

Kağıthane’de bir iş yerine giren maskeli hırsızlar, içerisinde Atatürk’ten kalma tarihi usturanın ve binlerce liranın olduğu iddia edilen 250 kiloluk kasayı çaldı. Hırsızlık anı ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
(Özel haber)Atatürk’ten kalma tarihi usturanın içinde olduğu kasanın çalınması kamerada

Kağıthane’de bir iş yerine giren maskeli hırsızlar, içerisinde Atatürk’ten kalma tarihi usturanın ve binlerce liranın olduğu iddia edilen 250 kiloluk kasayı çaldı. Hırsızlık anı ise güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kağıthane, Talatpaşa Mahallesi’nde meydana gelen olay iddialara göre şöyle gerçekleşti. Geçtiğimiz Pazar günü gece saat 03.00 sıralarında cadde üzerinde bulunan işyerine gelen yüzleri maskeli bir grup hırsızlık için uygun anı kollayarak dükkanın kepenklerini kırarak içeri girdi. Gecenin sakinliğinden faydalanan şüpheliler geldikleri araçlarla caddeyi çift taraflı olarak trafiğe kapatarak hırsızlık için harekete geçti. Kepenkleri kırarak içeri giren hırsızlar arka tarafta olan kasaya yönelerek yerinden hareket ettirmek için uzun uğraşlar verdi. Bu esnada çıkan sesler üzerine cama çıkan bir vatandaşa silah doğrultan şüpheli, vatandaşa içeri girmesi konusunda tehdit etti. Üç şüpheli kasayı uzun uğraşlar sonucunda hareket ettirerek dışarıda bulunan araca sürükledi. Kasayı araca yükleyen şüpheliler olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. Yaşanan hırsızlık anı ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleriişyerinde incelemelerde bulundu. Yaşanan hırsızlığı haber alarak dükkana gelen işyeri sahibi kasanın olmadığını ekiplere bildirdi. Çalınan kasa içerisinde ise yaklaşık 30 bin lira nakit para, 2 adet ruhsatlı tabanca, 2 adet pasaport, çek ve senetlerin yanı sıra 1915’li yıllarda Kafkas Cephesinde Mustafa Kemal Paşa tarafından başarılı subaylara hediye edilen bir usturanın bulunduğu öğrenildi.

Hırsızlık anını aktaran dükkan sahibi Hüseyin Akarçeşme, “Hırsızlık Pazar gecesi 03.00 sıralarında oluyor. Çok rahat hareket ediyorlar. Gerçekleşen hırsızlıkta 5 kişi içerde çalışıyor. 2 ya da 3 kişi dışarıda gözcülük yapıyor. 2 araçla beraber geliyorlar. Biri son derece lüks bir otomobil diğeri ise ticari bir araç. 15 dakika içerisinde içeri girerek bu soygunu gerçekleştiriyorlar. Çıkan sesler üzerine üst kattaki komşumuz dışarı çıkıyor. Dışarı çıkınca şahıslardan biri tabanca çekerek içeri girmesini söylüyor. O da içeri girerek polisi arıyor. Polis, şahısların gitmesinin ardından olay yerine geliyor. Olayı duyup geldiğimde polisler buradaydı. Ancak kasayı götürmüşlerdi. Her şey onların lehine gelişmiş. Gecenin ilerleyen saatleri ve havanın yağmurlu olmasının yanı sıra yolu kapatmaları işlerini kolaylaştırmış. Ancak unuttukları bir şey olmuş. Kamera kayıtlarını bile silmeyi akıl etmişler. Ancak bir yerde yanılmışlar. Güvenlik kamerasında saat yanlış olduğu için farklı bir saat dilimini silmişler. Kendi yaptıkları hırsızlık apaçık ortada’’ şeklinde konuştu.

Atatürk’ten kalma tarihi ustura çalındı iddiası

Çalınan kasa içerisinde 1915’li yıllarda Kafkas Cephesi’nde Almanya’dan getirilerek Mustafa Kemal Paşa tarafından başarılı subaylara verilen bir ustura olduğunu da dile getiren Akarçeşme, “30 bin lira civarında nakit bir para gitti. Müşteri çekleri ve senetlerimiz gitti. Bankalardan aldığımız boş çek karnelerimiz gitti. İki tane pasaportumuz gitti. Daha fazla pasaport vardı ancak tarihi geçmiş pasaportları bırakmışlar. Kasa içinde yine iki tane ruhsatlı silahımız vardı, onlarda gitti. Arabalarımızın yedek anahtarları gitti. Arabalarımızı dükkânımızın önüne çekmeye korkuyoruz, gelip çalarlar diye. Yine kasa içinde tarihi, antika değerinde olan eşyalarım vardı. Bunlardan en önemlisi; Mustafa Kemal’e ait bir usturaydı. 1915’li yıllarda Kafkas Cephesindeyken Almanya’dan sipariş ederek başarılı subaylara hediye ettiği 10 usturadan biri olan usturayı Azerbaycanlı bir dostum bana hediye etmişti. Benim için çok önemli bir objeydi. Bir tarihi eserdi. En çok ona yanıyorum. Onun bulunması benim için çok daha büyük önem arz ediyor’’ ifadelerini kullanarak üzüntüsünü dile getirdi.

Yapılan araştırmalarda çalınan kasanın işyerine yakın bir yerde terk edildiği öğrenildi. Kasanın patlatıldığı ve içinde bulunan para ve değerli eşyaların hırsızlar tarafından alındığı belirtildi. Güvenlik kamera ayıtlarını inceleme altına ekipler, hırsızlığı gerçekleştiren şüphelilerin yakalanması amacıyla çalışma başlattı.

Yorumlar