Gördes’in turşusu destek aldı

Manisa’nın Gördes ilçesinde Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’dan destek almaya hak kazanan ’En İyi Turşuyu Anneler Kurar, Sonra Biz‘ projesi tanıtım...

Google Haberlere Abone ol
Gördes’in turşusu destek aldı

Manisa’nın Gördes ilçesinde Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’dan destek almaya hak kazanan ’En İyi Turşuyu Anneler Kurar, Sonra Biz‘ projesi tanıtım toplantısı düzenlendi.

Manisa’nın Gördes ilçesinde Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından hazırlanan ’En İyi Turşuyu Anneler Kurar, Sonra Biz’ projesi İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığından destek almaya hak kazandı. Desteklenen projenin tanıtım toplantısı Gördes Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirildi. Projenin sunumunu yapan Gördes Belediye Başkanı ve Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Muhammet Akyol, "Derneğimiz İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’dan destek almaya hak kazanan ’En İyi Turşuyu Anneler Kurar, Sonra Biz’ projesiyle merkez dışındaki ilçelere örnek teşkil ederek, ülkemizdeki diğer yerel eylem grubu dernekleri arasında projesi desteklenen tek ilçe olmuştur. Bu başarı bütün dernek üyelerimizin. Emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. ’En İyi Turşuyu Anneler Kurar, Sonra Biz’ projesiyle kadınlarımızın yörede yetiştirilen salatalığın nasıl yetiştirilmesi gerektiğinden, turşu yapılacağına ve turşunun nasıl pazarlanacağı konularında eğitim almaları planlanıyor. Sonrasında girişimcilik eğitimi alarak bunları yaşamlarına entegre etmeleri dahilinde aldıkları eğitimlerle hibe projelerden destek almaya hak kazanarak Gördes’in sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan gelişimine katkı sağlayacaklardır. Projemizin eğitim faaliyetleri ilerleyen günlerde başlayacak. Allah’ın izniyle Güneşli bölgemiz turşu ile anılan bir bölge olacak ve Gördes kendi turşu markasını oluşturacaktır. Proje ofisimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Gördesimize hayırlı olsun" dedi.

Toplantıya Gördes Belediye Başkanı ve Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Muhammet Akyol, Selendi Yerel Eylem Grubu Derneği üyeleri, proje bölgesi mahalle muhtarları, dernek üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yorumlar