Zengin erkekler 10 yıl daha fazla yaşıyor

Yoksul erkekleri ile zengin erkekler arasında yapılan araştırmalarda, yoksulların daha az yaşadığı ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Zengin erkekler 10 yıl daha fazla yaşıyor
Sonhaberler | Haber Merkezi

ABD'de ömür süreleriyle ilgili yapılan araştırmadan ilginç veriler ortaya çıktı. Araştırmaya göre, yoksul erkeklerin ortalama yaşam süresi 69.8 yıl iken, ülkenin en zengin adamları ise 10 yıl daha uzun yaşıyor ve ortalama yaşam süreleri 79.3. Yapılan yeni bir çalışma; zengin erkeklerin fakir erkeklere göre 10 yıl daha fazla yaşadığını ortaya koydu.

Daily Mail'de yer alan habere göre; Yoksul erkeklerin ortalama yaşam süresi 69.8 yıl iken, ülkenin en zengin adamları ise 10 yıl daha uzun yaşıyor ve ortalama yaşam süreleri 79.3.  Yoksul kadınların yaş ortalaması 76 iken, zengin kadınlarda ise ortalama 83. 

Doğu Tennessee State Üniversitesi tarafından 3 bin 141 ilçenin baz alındığı çalışmada, en uzun ömre sahip olanlar ise en zengin ilçede yaşayan ortalama 83 yıl yaşayan zengin kadınlar.

Yoksul bölgelerdeki kadınların ortalama yaşam süreleri 76.  Erkeklerde ise bu durum daha da keskin bir hal alıyor; zengin erkek ile fakir erkeğin ortalama yaşam süreleri arasında tam 9 buçuk yıl fark var. 

Ortalama 79.3 yıl yaşayan zengin erkekleri 69.8 yıl ile yoksul erkekler takip ediyor. Dramatik ve rahatsız edici bu gerçek, American Journal of Public Health (Amerikan Halk Sağlığı Dergisi)'de yayımlandı.

ABD'NİN EN YOKSUL KESİMLERİ

Amerika'da yapılan bu çalışmaya göre; Yoksul kalan kesimler; Alabama, Arkansas, Georgia, Illinois, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Oklahoma, Güney Carolina, Güney Dakota, Tennessee, Texas ve West Virginia.

EN ZENGİN KESİMLER

Alaska, California, Colorado, Connecticut, Georgia, Illinois, Indiana, Kentucky, Maryland, Massachusetts, Minnesota, Ohio, New Jersey, New Mexico, New York, Pennsylvania, Utah, Tennessee, Texas ve Virginia.

Yorumlar