Yaşlılar gençleşmek için gençlerin kanını satın alıyor

ABD'de bir doktor, yaşlılığın önüne geçmek için yeni bir yöntem buldu. Doktor, gençlerden aldığı kanı gençleşmek isteyen yaşlılara enjekte ediyor. Bu yöntemle yaşlılarda gençleşme belirtileri görüldüğü ileri sürülüyor.

Google Haberlere Abone ol
Yaşlılar gençleşmek için gençlerin kanını satın alıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

İnsanlığın tarihi boyunca hakkında deneyler yapılan ölümsüzlük konusunda ABD'de bir doktor kendine göre yeni bir yöntem buldu. Amerikalı Doktor Jesse Karmazin, yaşlı insanları gençlerin kanını enjekte ederek gençleştirebileceğine inanıyor. ‘Ambrosia’ adlı bir şirket kuran Karmazin, 16-25 yaşlarındaki gençlerden aldığı kanı yaşlılara 8 bin dolara enjekte ediyor. Yaşlanmayı durdurmak ya da gençleşmek için yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. ABD’li Jesse Karmazin, yaşlı insanları gençleştirmek için San Francisco’da “Ambrosia” isimli şirket kurdu.

Gazete Habertükr'ün haberine göre; 16-25 yaş aralığındaki gençlerden 2.5 litre kan alan Karmazin, bu kanları şirketine başvuran yaşlılara naklediyor. Yöntemi şimdiye kadar en az 100 kişiye uygulandı. The Times Gazetesi’ne konuşan Dr. Karmazin, Ambrosia’yı “içeriden yapılan estetik operasyon” olarak nitelendirdi. Ancak kan nakli, biraz tuzlu. Mucizevi kanın bir ünitesi, 8 bin dolar (28 bin lira). Gençleşmek için kan naklini deneyenler arasında Kuzey Kore’nin eski Devlet Başkanı Kim Il Sung’un da adı geçiyor.

“Ölümsüzlük” çalışması yaptığını söyleyen Karmazin, tedavinin yaş- lanmanın belirtileri olan dış görünüm, şeker hastalığı, kalp fonksiyonları ve hafıza gibi sorunlara yardımcı olabileceği iddiasında. Tedaviyi deneyen kişilerin daha rahat odaklandıkları, daha iyi göründükleri ve kaslarının güçlendiği belirtiliyor. Gençleşmek için kan naklini deneyenler arasında Kuzey Kore’nin eski Devlet Başkanı Kim Il Sung’un da adı geçiyor. 20’lik kadınlardan alınan kanlarla Kim’in 84 yaşına kadar yaşadığı iddia ediliyor. Kim Kardashian da başkasının kanını değil ama kendi kanını kullanarak benzer bir yöntemi deneyenler arasında. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Gürsel Turgut, Karmazin’in yönteminin yaşlıları gençleştireceğini söylemenin “ütopik” bir yaklaşım olduğu görüşünde.

Yorumlar