Washington’daki Türklerin nöbeti sürüyor

ABD’de yaşayan Türkler, büyükelçilik önündeki kaldırımı, 24 Nisan öncesi Ermeni protestoculara bırakmamak için 24 saat nöbet tutuyor

Google Haberlere Abone ol
Washington’daki Türklerin nöbeti sürüyor

ABD’de yaşayan Türklerin, Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği önündeki kaldırımı, 24 Nisan öncesinde Ermeni protestoculara bırakmamak için gece gündüz nöbetleri devam ediyor.

Her yıl, başkent Washington etrafındaki Ermenilerin, 1915 yılı olaylarının yıl dönümü kabul ettikleri 24 Nisan’da Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği önünde protesto düzenlemelerine karşı Türk toplumu günler öncesinden harekete geçti.

Son yıllarda 23 Nisan’da toplanmalarının aksine, ABD’deki 150’den fazla derneği temsil eden Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TACS) öncülüğünde bir araya gelen Türkiye sevdalıları, bu yıl büyükelçilik önünde pazartesi gününden itibaren eylemlerine başlamıştı.

Kaldırımda bir hafta boyunca nöbetleşe yaşayacak Türkler, burada eylem çadırlarını da dün dikmişti.

Ermenilerin sözde soykırımın tanınması taleplerine karşılık yanıtlar verilen bazı afişlerin yer aldığı çadırda Türkler, gelenlere çay ve yiyecek ikram ediyor. Ayrıca elçiliğin önünde büyük Türk bayrakları da açılırken, olumsuz hava şartlarına karşı yanlarında battaniye ve yağmurluk bulunduruluyor.

Şükrü Yavuzer, dönüşümlü nöbetler tutarak kaldırımın bu yıl da Ermeniler tarafından işgal edilmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Yavuzer, Ermenilerin bu yılki protestolarını cuma günü yapmayı planladıkları duyumunu aldıklarını aktararak, başkent Washington ve çevresinde yaşayan Türklerin cuma günü elçilik önünde hazır bulunmaları çağrısı yaptı. Yavuzer, Ermenilerin iki gün erken gelecek de olsalar kaldırımdan 24 Nisan’a kadar ayrılmayacaklarını ifade etti.

ABD'de yaşayan Türkler, 24 Nisan'da da Beyaz Saray önünde toplanarak, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına karşı Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğine kadar yürümeyi planlıyor. Yürüyüşe ABD'nin birçok yerinden binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Yorumlar