Türkiye PYD'yi vurunca ABD 'ortaklığı' hatırladı

Daha önce yaptığı açıklamalarda PYD'ye verdikleri desteği itiraf eden ABD Savunma Bakanı Carter, Türkiye'nin PYD'yi vurmasıyla ilgili olarak ise, "Çok güçlü ortaklığımız var" demekle yetindi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye PYD'yi vurunca ABD 'ortaklığı' hatırladı
Sonhaberler / Haber Merkezi 

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye ile DEAŞ karşıtı mücadeledeki ortak çabaların güçlü şekilde sürdüğünü vurgulayarak, TSK'nın Halep'te PYD/PKK teröristlerine yönelik hava harekatı hakkında şu anda yorum yapmayacağını bildirdi.

Carter, Güney Kore Savunma Bakanı Han Min-koo ile Pentagon'da yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Carter, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'deki Halep kentinin kuzeyindeki Maarrat Umm Hawsh bölgesine düzenlediği hava harekatında 18 hedefin imha edildiği ve PYD/YPG terör örgütü üyesi yaklaşık 200 kişinin öldürüldüğüne ilişkin haberler hakkındaki soru üzerine şunları söyledi:
"Türkiye ile DEAŞ karşıtı mücadelede ortaklığımız çok güçlü. Türklerle sınır bölgelerinin güvenliğini sağlamalarına yardım etmek için çok başarılı şekilde çalışıyoruz. DEAŞ karşıtı mücadele Türkiye ile birçok şekilde çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda güçlü bir ortak. Güçlü bir NATO üyesi olan Türkiye ile DEAŞ karşıtı mücadeleyi ve diğer bütün konuları gelecek hafta içinde birkaç kez görüşmeyi beklediğim Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile ele alacağız.

Birlikte yürüttüğümüz DEAŞ karşıtı çabalar çok güçlü. Bu haberler hakkında hala bilgileri topluyoruz. Bu yüzden yorum yapamam ya da teyit edemem. Genel olarak ortaklığımız çok güçlü. Ortaya çıkan konuları etraflıca ele alıyoruz. Bunu başarılı şekilde yapıyoruz. Bunun da böyle devam etmesini bekliyorum. Türk muhatabımla görüşme gelecek hafta görüşme amacım da zaten bu."

Carter, ayrıca Türkiye'nin Irak'ta asker bulundurmasının DEAŞ karşıtı koalisyon için sorun olup olmadığı da soruldu. Carter, bunun üzerine şu karşılığı verdi:

"Irak'ta bulunan herkesin faaliyetlerini Irak'ın egemenliğine saygı içinde yürütmesi gerekir. Biz öyle yapıyoruz. Haydar Ebadi hükümetinin onay vermediği hiçbir operasyon yapmıyoruz. Bu bir ilke. Diğer yandan Türkiye DEAŞ karşıtı koalisyonun bir üyesi. Türk ve Iraklı muhataplarımızla bu konuyu konuşacağız. Musul'un kuşatılması için planlanan operasyon da adım adım ilerliyor ve bu da çok cesaret verici. Bunun sonucunda payı olan DEAŞ karşıtı koalisyonun üyesi herkesle ve Irak'taki diğer taraflarla çalışmaya devam ediyoruz. Bu karmaşık bir durum. Koalisyon içindeki rollerimizden birisi de herkesi DEAŞ'a odaklanmış şekilde tutmak."

Yorumlar

ihsan esasında pyd yi değil ABD yi vuruyoruz haydi aslanlarım gazanız mübarek olsun