Trump'tan Müslümanlara karşı geri adım

ABD yeni başkanı Trump, seçim sürecinde Müslümanlara karşı yürüttüğü kampanyada kullandığı metni, seçim sonrasında sitesinden kaldırdı. Trump'ın bu hamlesi, "geri adım" olarak yorumlandı

Google Haberlere Abone ol
Trump'tan Müslümanlara karşı geri adım
Sonhaberler / Haber Merkezi 

ABD'nin yeni başkanı Donald J. Trump, seçim propagandaları sırasında Müslümanlara karşı takındığı tavırdan geri adım attı. Trump, Müslümanların geçici olarak ülkeye alınmaması önerisini içeren açıklama metni, internet sitesinden kaldırıldı. Başkan seçilmesinin ardından yaptığı zafer konuşmasında Trump, seçim sürecindeki söylemlerinin aksine daha yapıcı bir dil kullanarak 'birlik' mesajı vermişti.

ABD'de dün başkan seçilen Donald Trump, seçim kampanyası döneminde açıkladığı "Müslümanların ABD'ye gelişini engelleyeceğim" açıklamasını sitesinden sildirdi.

Trump'ın ABD'de milyonlarca kişinin oyunu aldığı gece, sitesi üzerinde yazılı olarak da beyan edilen "Müslümanların ABD'ye girişini engelleyeceğiz" açıklaması, sitesinden kaldırıldı.

ABD'nin 45'inci başkanı Donald Trump, aylardır devam eden seçim kampanyası sürecinde, Müslümanlarla ilgili defalarca ırkçı açıklamalar yapmış ve başkan olması halinde Müslümanları ABD'ye almayacağını söylemişti. Başkanlığı garantiledikten sonra New York'ta yaptığı zafer konuşmasında ise, tam tersi mesajlar vererek, "Tüm Amerikalıların başkanı olacağım" diyen Trump'ın sitesinden de Müslüman karşıtı söylemleri kaldırması dikkati çekti.

Yorumlar