Trump sonrası ABD'de bölünme sesleri

Donald Trump'ın kazanmasına öfkelenen Demokrat Parti'nin kalesi California'da 'ayrılmak istiyoruz' gösterileri başladı

Google Haberlere Abone ol
Trump sonrası ABD'de bölünme sesleri
Demokrat Parti'nin kalelerinden olarak bilinen California seçim sonuçlarına tepkili. Eyalette yaşayanlar #CalExit etiketi üzerinden Twitter üzerinden ayrılık kampanyası başlattı.

ABD seçimlerini Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump'ın kazanması özellikle Demokratların güçlü olduğu eyaletlerde büyük bir şok etkisi yarattı.

Washington'a en fazla delege gönderen eyalet olan California'da yaşayanlar, sosyal medyada ABD'den ayrılma kampanyası başlattı. #CalExit etiketiyle Twitter üzerinden başlatılan kampanyada, Californialı seçmenler eyaletin ABD’den ayrılmasını istiyor. Eyaletin dünyada altıncı büyük ekonomi olduğunu söyleyen seçmenler, twitter üzerinden binlerce mesaj attı. 

Ayrıca California eyaletinde bir takım eylemler düzenlendi. Los Angeles, Dan Diego, San Francisco gibi şehirlerde düzenlenen eylemlerde 'Trump benim başkanım değil' sloganları atıldı. 

ABD’de dün başkanlık seçimlerinin yanı sıra dokuz eyalette belli bir yaşın üzerindeki kişilerin belli miktarlarda marihuana bulundurması üzerine oylama yapıldı. California, Massachusetts ve Nevada'da yapılan oylamada marihuana tüketimi ve satışı serbest bırakıldı.

Florida, North Dakota ve Arkansas'ta ise marihuananın tıbbi amaçlarla kullanılmasına onay verildi.

Yorumlar