Trump, S. Arabistan'dan yeterince para alamamaktan şikayetçi

ABD Başkanı Trump, koruyup kolladıklarını ileri sürdüğü Suudi Arabistan'dan yeterli derecekde maddi destek görememekten şikayet ederek, Suud yönetiminin kendilerine dürüst davranmadığını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Trump, S. Arabistan'dan yeterince para alamamaktan şikayetçi

ABD Başkanı Trump, Washington’un Suudi Arabistan’ı savunmak için ‘çok büyük paralar’ harcadığını savundu ve Riyad'ı Washington'a adil davranmamakla suçladı. 

Reuters’e röportaj veren ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan’ın ABD’ye adil davranmadığını ve Washington’un Riyad’ı savunmak için çok büyük paralar harcadığını savundu.

Trump, Başkan olmadan önce seçim kampanyası sırasında da Suudi Arabistan’a benzer eleştiriler yöneltmiş ve Suudi Arabistan’ın ABD’nin himayesi altında olmak için yeterince ağırlığını koymadığını savunmuştu.

Bir yıl önce Wisconsin’de yaptığı bir konuşmada "Kimse Suudi Arabistan’a karşı bir hareket yapamaz çünkü biz onları koruyup kolluyoruz" diyen Trump, buna karşılık Riyad’ın kendilerine yeterince maddi destek sağlamadığını ve ABD’nin büyük para kaybettiğini söylemişti.

Trump, Mayıs'ın ikinci yarısında Suudi Arabistan’a ve İsrail’e olası bir ziyaretinin olabileceğini de ifade etti.

Suudi Arabistan ve diğer körfez ülkeleri, İran karşıtlığıyla bilinen Trump’tan umutlu. Bölgesel rakipleri İran ile nükleer anlaşmaya giden Obama’dan sonra Trump'ın İran’ın bölgedeki etkisini kırabileğini düşünüyor.

Suudi Arabistan'ın İkinci Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman mart ayında Trump ile Beyaz Saray'da buluşmuştu. Suudi Prens'in danışmanının ifadesine göre iki isim 'İran’ın bölgeye teşkil ettiği güvenlik tehlikesi' konusunda hemfikir olmuştu.

Kaynak: Reuters

Yorumlar

ihsan ulen suud defet şu abd yi başından korkma türkiyye 80 milyon seni korur yetmedi 1 milyar 700 milyon seni korur yetmedi ALLAH seni korur
aburaa aptal suudlu amerikan köpeği suudi ailesi uşak