Trump'ın danışmanı 'Türkiye'de laik darbeden yana'ymış

ABD yeni başkanı Trump'ın danışmanı Flynn'in 15 Temmuz darbesini 'laik bir darbe' olarak desteklediği ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Trump'ın danışmanı 'Türkiye'de laik darbeden yana'ymış
Sonhaberler | Haber Merkezi

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Fetullah Gülen Türkiye için Bin Ladin gibi birisi, onu saklamamalıyız" diyen Mike Flynn'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaptığı konuşmada darbeyi destekleyen ifadeler kullandığı öğrenildi. 

Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapacak Mike Flynn'in, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı saatlerde Amerika’da yaptığı konuşma ortaya çıktı. Flynn, Erdoğan yönetiminin Türkiye'yi İslamcılığa kaydırdığını söyleyip darbeyi destekleyen ifadeler kullanıyor. Konuşmasına bakıldığında Flynn’in o sırada bu darbe girişimini Gülen örgütünün değil ordu içindeki laik subayların yaptığını zannetiği de anlaşılıyor.

Ocak ayında görevine başlayacak ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli Korgeneral Michael Flynn’in 15 Temmuz gecesi yaptığı konuşma ortaya çıktı. İslam karşıtı söylemleriyle bilinen muhafazakâr siyasi grup ACT! for America’nın Cleveland’daki konferansında konuşan Flynn’in kullandığı ifadeler, o saatlerde süren darbe girişimini destekler nitelikte. Flynn, konuşmasında Türk ordusundan bir subayla irtibat halinde olduğunu ve bu subayın kendisine, "Laik bir ülke olarak görülmek istediğimizi tüm dünyanın bilmesini istiyoruz" dediğini söylüyor. 
Flynn'in konuşmasında kullandığı ifadeler şöyle:

“Muhtemelen çoğunuzun haberi yok ama şu anda Türkiye'de bir darbe oluyor. Tam da şu anda darbe oluyor. Ben de Türk ordusuna mensup, bizimle birlikte eğitim almış bir arkadaşımla irtibat halindeydim. Türk ordusu başarılı olacak mı olmayacak mı bilmiyorum, ama takip edenler bilir ki Türk ordusu uzun yıllardır yok ediliyor. Gerçek anlamda laik, yani normal bir ulus devlet olan, ancak daha sonra İslamcılığa kaymaya başlayan bir ülke tarafından… Erdoğan yönetimindeki Türkiye bu, ki kendisi Başkan Obama ile çok yakın. Neler olacağını heyecanla bekliyorum, çünkü ordu başarılı olduğu takdirde, bu gece – [Türkiye] bizden sekiz saat ileride, o yüzden şu anda sanıyorum orada saat sabah 2 ya da 3 olmalı – söylediklerinden biri de 'NATO kapsamındaki sorumluluklarımızı tanıyoruz, Birleşmiş Milletler kapsamındaki sorumluluklarımızı biliyoruz, laik bir ülke olarak görülmek istediğimizi tüm dünyanın bilmesini istiyoruz' oldu. Bunu söyleyen ordu. Evet, bu alkışlamaya değer bir şey.” 

"FETULLAH GÜLEN'İ SAKLAMAMALIYIZ" DEMİŞTİ

Flynn'ın darbe girişiminin FETÖ tarafından planlandığını öğrenmesinden sonra fikrinin değiştiği görüldü. Başkanlık seçimlerinin yapıldığı gün bir yazı kaleme alan Flynn, Türkiye ile ABD ilişkilerine zarar veren Gülen'in iadesi konusunu irdelemiş, Türkiye için Fetullah Gülen'in Bin Ladin'den farksız olduğunu belirtmişti. 

 

Yorumlar