Trump CNN muhabirini ofisinden kovdu

ABD Başkanı Trump, CNN International televizyonunun muhabirini ofisinden kovdu. Öte yandan Trump, bugün yağmurlu havada eşini ve çocuğunu yalnız bırakarak sadece kendisine şemsiye tutması da gündemin bir başka konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Trump CNN muhabirini ofisinden kovdu

Sonhaberler | Haber Merkezi

ABD Başkanı Donald Trump, resmi ziyaret kapsamında Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. İkili görüşmelerin ardından liderler, Oval Ofis’te basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Bu sırada CNN muhabiri Jim Acosta Trump’a, göçmenlerle ilgili olarak, “Daha çok Norveç vatandaşı ABD’ye gelsin” sözlerinin doğru olup olmadığını sordu. Trump da bu soruya, “Ben onların her yerden gelmesini istiyorum, her yerden” diyerek karşılık verdi. Acosta, yeni bir soru sormak için atıldığı sırada Trump araya girdi ve parmağıyla Acosta’yı göstererek “Dışarı!” dedi.

Bu sırada, Beyaz Saray’da basın mensuplarıyla ilgilenen bir görevlinin yükselen tansiyonu farkederek, “Teşekkürler Jim, artık bitir” dediği duyuldu.

Olayın ardından Twitter hesabında konuyla ilgili açıklama yapan Jim Acosta, “Suratıma karşı bağırıp sorumu boğmaya çalıştılar. Daha önce hiç böyle bir şey görmedim” ifadelerini kullandı.

Trump yönetimi, konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, durumun yanlış anlaşıldığını ifade etti.

Trump’ın kendisine soru sormaya çalışan bir gazeteciyi kameralar karşısında soğukkanlı bir şekilde kovması ise tepki çekti.

EŞİ VE ÇOCUKLARINI KORUMASIZ BIRAKTI

Öte yandan sık sık skandallarla gündeme gelen Trump yine sıra dışı bir davranışa imza attı. Siyasette olduğu kadar sözleri ve davranışlarıyla da eleştiri yağmuruna tutulan ABD Başkanı Donald Trump, yine kendisinden söz ettirecek sıra dışı bir davranışa imza attı.

Eşi ve çocuklarıyla birlikte hafta sonunu Florida'da geçiren Trump ve ailesi, dönüşte uçağa binerken yağmura yakalandı.

Herkes Trump'tan eşi ve oğlunu yağmurdan korumasını beklerken, şemsiye yeterince büyük olmasına rağmen o tek başına ilerlemeyi tercih etti.

Eşi Melania ve 11 yaşındaki oğlu Barron  ise ıslandı.

Trump için İngiliz Daily Mail gazetesi “Ne kadar da centilmen” yorumunda bulundu.

Yorumlar