Trump çalışacak adam bulamıyor, buldukları da sorunlu çıkıyor

ABD Başkanı Trump, başkanlık seçimlerinden sonra kendini gösteren, "Çalışacak adam bulamama" sorununu hala yaşamaya devam ediyor. Şu ana kadar birçok ismin istifa etmek zorunda kaldığı Donald Trump'ın çevresinde neredeyse adam kalmadı. Son olarak istifa eden Beyaz Saray sözcüsünün yerine getirilmek istenen kişiyle ilgili de sorun çıktı. Söz konusu, daha seçilmeden skandal bir konuşmasıyla medyanın gündemine oturdu. Trump kabinesinin iki önemli ismi Session ile Tillerson'ın da istifa edeceği iddialar arasında.

Google Haberlere Abone ol
Trump çalışacak adam bulamıyor, buldukları da sorunlu çıkıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

ABD Başkanı Donald Trump’ın çevresindeki sorunlar bitmek bilmiyor. Seçildiği günden bu yana, kendi neden olduğu skandallar haricinde bir de çevresindeki isimlerin neden olduğu sorunlarla baş etmeye çalışan Trump yakında çalışacak adam bulamayacak. Oğlu da dahil olmak üzere şu ana kadar çok sayıda isim Trump aleyhine eylemlerde bulundu. 

Son olarak Trump'ın yeni İletişim Direktörü Anthony Scaramucci’nin, Trump kabinesinin önde gelen isimleri Priebus ve Bannon’u hedef alan sözleri dikkatleri yine Beyaz Saray’a çekti. Scaramucci, The New Yorker dergisi muhabiri Ryan Lizza ile telefonda yaptığı görüşme sırasında Trump’ın Özel Kalem Müdürü Reince Priebus’u “paranoyak şizofren” olarak nitelendirirken, Beyaz Saray Baş Stratejisti Steve Bannon hakkında da cinsel içerikli ağır hakaretlerde bulundu. Scaramucci, haberin yayınlanmasının ardından attığı Twitter mesajında “renkli bir lisan” kullandığı için üzgün olduğunu söyledi. Bu sözleri sarf ettiğini ise inkar etmedi. Wall Street yöneticisi olan Scaramucci, geçen hafta içerisinde Beyaz Saray iletişim direktörlüğü görevine atanmıştı. Bu açıklamadan kısa bir süre önce eski Sözcü Sean Spicer istifasını sunmuştu.

Scaramucci’nin ayağının tozuyla meydana getirdiği skandal Beyaz Saray’da ilk değil. Trump kabinesindeki krizler, 8 Kasım seçimlerinden hemen sonra başladı. Daha önce Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner merkezinde olduğu, Reince Priebus, Steve Bannon, dışişleri bakanı Rex Tillerson, Adalet Bakanı Jeff Sessions hatta bizzat Donald Trump’ın küfürlü konuşmalarının yansıdığı skandallar Beyaz Saray’da fırtınalar esmesine sebep oldu. Trump’ın, NATO, Çin ve ABD Merkez Bankası’na yönelik düşüncelerindeki U dönüşleri de Kushner ve Bannon arasındaki çekişmeye dayandırılmıştı. Yine, Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster göreve atandığında ilk iş olarak, başdanışman Steve Bannon’un güvenlik kurulundaki görevine son verdi.

İKİ BAKAN DA İSTİFA EDEBİLİR

Son birkaç hafta içinde Trump’ın Rex Tillerson ve Jeff Sessions ile gerilimi de medyaya yansıdı. Sessions istifa söylentilerine karşı, “Şartlar uygun olduğu sürece göreve devam etmeyi planlıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

adnan inşAllah en kısa zamnda abd yıkılır gider