Trump, akıl hocasını kovdu

ABD Başkanı Donald Trump'ın baş stratejisti Steve Bannon'ı kovduğu iddia edildi. Öte yandan Bannon'un ise 7 Ağustos'ta Trump'a istifa mektubu verdiği ileri sürüldü. Beyaz Saray Sözcüsü iddiaları doğruladı.

Google Haberlere Abone ol
Trump, akıl hocasını kovdu

Amerikan New York Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'da baş stratejisti olarak görev yapan Steve Bannon'ı kovduğunu iddia etti. 

New York Times gazetesi iddiasını Bannon'a yakın bir kaynağa dayandırdı. Beyaz Saray baş stratejisti Steve Bannon'ın istifa mektubunu 7 Ağustos'ta Başkan Donald Trump'a verdiği ileri sürüldü. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Bannon'ın istifasını bu hafta içerisinde açıklamayı planladığı ancak Virginia'daki olaylar sonrasında kararını ertelediği iddia edildi.

ULUSAL GÜVENLİK KONSEYİ'NDEKİ GÖREVDEN DE ALINMIŞTI 

ABD Başkanı Donald Trump’ın daha öncede baş stratejist Steve Bannon'ı Ulusal Güvenlik Konseyi'ndeki görevinden almıştı. 

BEYAZ SARAY İDDİARI DOĞRULADI

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, Beyaz Saray Baş Stratejisti Steve Bannon'un görevine son verildiği yönündeki iddiaları onaylayarak, "Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü John Kelly ve Steve Bannon karşılıklı olarak bugün Bannon'un görevindeki son günü olduğu hususunda anlaştı." dedi.

Sanders, basına yaptığı açıklamada, Bannon'a Beyaz Saray'da yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Basın Sözcüsü Sanders, "Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü John Kelly ve Steve Bannon karşılıklı olarak bugün Bannon'un görevindeki son günü olduğu hususunda anlaştı." ifadesini kullandı.

Trump'ın ABD başkanlık seçimlerini kazanmasında önemli rol oynayan Bannon, ismi Trump'ın kabinesinde açıklandığından bu yana ABD ana akım medyasının hedefi haline gelmişti.

Trump, Salı günü New York'ta kendisine yöneltilen Bannon'un Beyaz Saray'daki geleceğine ilişkin soru üzerine, Bannon'u "arkadaş" olarak nitelemiş ve "Bannon hakkında ne olacağını göreceğiz." demişti.

STEVE BANNON KİMDİR? 

Aşırı sağcı fikirleriyle tanınan Steve Bannon, Ağustos 2016'ta Trump’ın seçim kampanyasının CEO’su olmuştu. 

Georgetown Üniversitesi'nden Ulusal Güvenlik Araştırmaları konusunda yüksek lisans yapan Steve Bannon, bir dönem Hollywood'da yapımcı olarak çalıştı. 

2005’te muhafazakar gazeteci Andrew Breitbart ile tanışan Bannon’un kurduğu ortaklık, Breitbart haber sitesini Amerikan sağ kesiminin önde gelen sesi haline getirdi. 

Breitbart, çeşitli çevrelerce ırkçı, cinsiyetçi ve yabancı düşmanı olmakla eleştiriliyor. Bannon Beyaz Saray'da Trump'ın baş stratejisti olduktan sonra Breitbart internet sitesindeki görevinden ayrılmıştı.

Yorumlar