Tillerson da Trump'ı bırakıyor

Başkan seçildiği günden bu yana en yakınındaki danışmanları dahil birçok ismi kaybeden Donald Trump, son olarak kabinesinin en ağır toplarından Rex Tillerson'ı da kaybetmek üzere. Amerikan basını Tillerson'ın en geç bu hafta sonu istifa edebileceğini savundu. Beyaz Saray'da en son Sözcü Spicer istifa etmişti.

Google Haberlere Abone ol
Tillerson da Trump'ı bırakıyor

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın görevinden istifa edebileceği öne sürülüyor. Amerikan basını, Dışişleri Bakanı Tillerson'ın Trump'ın politikalarından dolayı hayal kırıklığı yaşadığını ve istifa etmeyi düşündüğünü öne sürdü.CNN International'ın 'güvenilir kaynaklara' dayandırdığı haberine göre, Tillerson'ın istifası bu hafta sonu gelebilir.

Öte yandan ABD Başkanı Trump'ın Tillerson'ı istifa etmemesi için ikna etmeye çalıştığı da Amerikan basınında tartışılan konular arasında. ABD Başkanı Trump'ın bir süredir Adalet Bakanı Sension ile yaşadığı tartışmalar gündeme damgasını vurmuştu. Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın seçim döneminde Rusya'nın ABD Büyükelçisiyle görüştüğü ortaya çıkmış bunun üzerine Sessions Rusya soruşturmasından çekilmişti.

FBI eski Başkanı James Comey ile ilgili de açıklamalarda bulunan Trump, Comey'nin kendisi hakkında bir dosya tutarak işini korumaya çalıştığını öne sürdü.

Yorumlar

cem sen aklıbaşında bir adamsın bu sapıkla işin olmaz çek git