Rusya, Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye'nin Suriye'ye yönelik eylemlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi

Google Haberlere Abone ol
Rusya, Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti

Son Haberler Logo

Suriye'de Beşar Esad yönetiminin yanında muhaliflere yönelik operasyonlar düzenleyen Rusya, şu ana kadar düzenlediği saldırılarda binlerce sivilin ölümüne neden olurken; Türkiye'nin angajman kuralları gereği sınırdaki faaliyetlerinden rahatsız oldu, durumu ABD'ye şikayet etti. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yaptıkları telefon görüşmesinde Suriye krizini ele aldı.  Lavrov’un görüşmede Türkiye’yi Suriye’de provokatif eylemlerde bulunmakla suçladığı belirtildi.

Lavrov ve Kerry'nin, Suriye'de ateşkesi garanti altına almak için Rusya-ABD askeri koordinasyonu gerektiği konusunda hemfikir oldukları belirtildi.

İki Dışişleri Bakanı, terörist gruplarla mücadele için yapılan operasyonlar hariç bir ateşkesin nasıl sağlanabileceğini değerlendirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Lavrov'un telefon görüşmesinde Türkiye'yi Suriye'nin toprak bütünlüğünü bozacak provokatif eylemlerde bulunmakla suçladığı ifade edildi.

Yorumlar