Rıza Sarraf Manhattan'da bugün mahkemeye çıkıyor

ABD'de İran'a yaptırımları delmekle suçlandığı için tutuklanan Rıza Sarraf, New York'ta bugün hakim karşısına çıkarılıyor

Google Haberlere Abone ol
Rıza Sarraf Manhattan'da bugün mahkemeye çıkıyor
ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarına uymadığı ve yaptırımları deldiği için tutuklanan İran asıllı Türk iş adamı Rıza Sarraf (Reza Zarrab), bugün hakim hakim karşısına çıkıyor. Türkiye ihracatında önemli bir paya sahip olmakla bilinen Reza Zarrab, ABD'nin Oklahoma City Federal Cezaevi ve Transfer Merkezi'nde bir hafta tutuklu kaldıktan sonra New York'a uçakla nakledildi. 

Amerikan Güvenlik Güçleri (Marshals) yetlilileri, daha önce otobüsle transfer edileceği belirtilen Zarrab'ın New York'a bir uçakla getirildiğini, havaalanından Manhattan'a ise bir araçla nakledildiğini açıkladı. Öte yandan, Marshals ofisi tarafından yapılan açıklamada “Sayın Zarrab, Mahkeme Tutuklusu ve Yabancı Ulaştırma Sistemi (JPATS) üzerinden New York'a ismi açıklanmayan bir yere getirildi. Daha sona araçla transferi gerçekleştirildi" şeklinde bilgi verilirken, daha fazla ayrıntı verilemeyeceği belirtildi.

New York Manhattan'da bir hücrede tutulduğunu kaydedilen Zarrab'ın, bugün yerel saatle 10.00'da (TSİ 17.00) Manhattan'da Hakim J.Richard Berman'ın karşısına çıkarılması bekleniyor. Marshals, hava yolu ile nakledilecek mahkumları JPATS sistemi ile transfer ediyor. JPATS aracılığıyla yılda yaklaşık 260 bin mahkum transferi gerçekleştiriliyor.

KEFERATLE SERBEST KALMA TALEBİNDE BULUNMADI

Türkiye'den ABD'ye gittiğinde Miami'de tutuklandıktan sonra 'kefaretle serbest kalma' talebinden vazgeçen Zarrab'ın New York yolculuğu iki hafta önce başlamıştı. Buradan New York'a getirilmek üzere yola çıkartılan Zarrab, ilk olarak Florida'nın Tallahassee cezaevine nakledilmişti. Daha sonra ikinci durak olarak Atlanta'ya gönderilen Zarrab burada 5 gün kaldıktan sonra, Oklahoma City'e transfer edilmişti. İran asıllı işadamı, Oklahoma'daki transfer merkezinde 7 gün kaldıktan sonra uçakla New York'a gönderildi.

Reza Zarrab, 19 Mart'ta Miami Havalimanı'ndan ABD'ye giriş yapmak isterken FBI ajanları tarafından gözaltına alınmış, daha sonra çıkarıldığı mahkemede de tutuklanmıştı.
 

Yorumlar