Rıza Sarraf'ı cezaevinde öldürme girişimi

ABD'de Türkiye'ye yönelik komplo için rehin tutulan Rıza Sarraf'ın itirafçı olması için ölümle tehdit edildiği, hatta suikast girişiminde bulunulduğu iddia ediliyor. Suikast girişimi sonrasında Sarraf'ın kaldığı cezaevinden alınarak başka bir cezaevine nakledildiği öğrenildi. Öte yandan ABD basınında yer alan haberlerde Sarraf'ın bu olaylardan sonra itirafçı olmayı kabul ettiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Rıza Sarraf'ı cezaevinde öldürme girişimi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bu işin arkasından çok pis kokular geliyor' dediği Rıza Sarraf'ın ABD tarafından rehin alınması olayında yeni gelişmeler yaşanıyor. Günlerdir akıbeti belirsiz olan Rıza Sarraf'ın kaldığı cezaevinde öldürülmek istendiği ortaya çıktı. Öldürme girişiminin bir tertip olduğu, Sarraf'ı itirafçı olmak için ikna etme planlarındna biri olduğu ileri sürülüyor. ABD basınında yer alan bir haberde ise Sarraf'ın bu olaydan sonra itirafçı olduğu belirtiliyor. Haber, suikast girişimi ve planları doğrular nitelikte. 

ABD'de tutuklu olarak yargılanan ve hangi cezaevinde tutulduğu bilinmeyen Rıza Sarraf 27 Kasım’da başlayacak jürili duruşma öncesi son ara duruşmaya katılmadı. Rıza Sarraf'ın cezaevinde bir siyahî tarafından bıçaklanarak öldürülmeye çalışıldığı ve bu yüzden de başka bir cezaevine nakledildiği ortaya çıktı. A News Haber Koordinatörü Orhan Sali, A Haber'de bugünkü duruşma ile ilgili bilgi verirken şunları kaydetti, ''Rıza Sarraf'ın Amerikalı avukatı Brafman, yaptığı açıklamada bugünkü duruşmaya müvekkilinin katılmayacağını söyledi. Türk avukat ise Sarraf'a ulaşamıyor, Amerikalı avukat ise ulaşıyor''

İTİRAFÇI OLDU MU?

Öte yandan Rıza Sarraf dün yapılan duruşmaya katılmadı. Sarraf'ın duruşmaya katılmaması da beraberinde çeşitli söylentileri getirdi. ABD'li basın kuruluşu NBC'nin internet sitesinde yer alan haberde, iş adamı Reza Zarrab'ın New York'ta yargılandığı davada savcılıkla işbirliğine başladığı iddia edildi.

"Savcılık, Zarrab'dan Türkiye hükümeti ile görevden alınan Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn arasındaki bağlara ilişkin bilgi talep edebilir" denilen haberde, Zarrab'ın hapisten çıkarıldığını, ancak halen federal tutuklu olarak gözetim altında, savcılık makamı ile görüşmeye başladığı ileri sürüldü. Duruşma boyunca kafasını sallayarak hayal kırıklığını çevresine yansıtan Atilla, arka sırada oturan gazetecilerin “Zarrab anlaştı mı, neden yok?” soruları üzerine “Hiçbir fikrim yok. Bu mahkeme inanılmaz. Savcıların anlattıkları doğru değil” diye konuştu.

Türkiye’den Atilla için şahitlik yapacak 4 Halkbank çalışanın ABD’ye gelmekten çekindikleri için ifadelerini video-konferans yoluyla vermek istemeleri üzerine Başsavcı Yardımcısı Michael Lockard “Böyle bir konuda söz konusu ülkenin resmi makamlarının onayı gerekiyor. Türk Adalet Bakanlığı’na yazdık, yanıt bekiyoruz” dedi.

Atilla'nın avukatlarından Rocco duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada kinayeli bir şekilde, "Zarrab'ı ABD lehine tanık sandalyesinde görmekten memnuniyet duyacağını" ifade ederken, bunun olması halinde Zarrab'ın güvenilirliğini sorgulayabileceğini söyledi. 

Yorumlar

ihsan sarraf ülkeyi satmayınca göz dağı veriyorlar zarrap sakın dönme itirafçı olma ölürsen şehitsin kabrine bayrak dikeriz