Obama'nın en büyük başarısını tek kalemde çizdi

ABD Başkanı Trump, Büyük Okyanus'a kıyısı bulunan ülkeler ile ABD arasında serbest ticareti öngören Trans-Pasifik anlaşmasından çıkış kararını imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Obama'nın en büyük başarısını tek kalemde çizdi

Sonhaberler | Haber Merkezi

ABD Başkanı Donald Trump, Büyük Okyanus'a (Pasifik) kıyısı bulanan ülkeler ve ABD arasında imzalanan Trans-Pasifik Anlaşması'ndan çıkış kararını imzaladı. Barack Obama döneminde imzalanan anlaşma, Obama'nın görev süresi boyunca hayata geçirdiği en büyük icraatlardan biri olarak biliniyordu. Müzükareleri 2008'de başlayan ve yedi yıl sonra imzalanan anlaşmaya, ABD, Kanada, Japonya, Avustralya, Brunei, Malezya, Yeni Zelanda, Vietnam, Meksika, Singapur, Peru ve Şili imza atmıştı. Bu ülkelerin toplam Gayri Safi Yurtiçi Hasılası, dünya ekonomisinin yüzde 40'ını oluşturuyor. Anlaşma, Obama'nın 8 yıllık başkanlık döneminin en büyük başarılarından biri olarak görülüyordu. 

ABD Başkanı Donald Trump, anayasanın kendisine verdiği başkanlık yetkisini kullanarak ABD'nin Trans-Pasifik Ortaklığı'ndan (Trans-Pacific Partnership-TPP) çıkmasını onaylayan kararı imzaladı. Trump, başkanlık seçimi kampanyasındaki konuşmalarında TPP'nin ABD için 'potansiyel felaket' olduğunu savunmuştu. ABD Başkanı Trump, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nı da yeniden müzakere edeceği vaatinde bulundu. 

Trump, Beyaz Saray'da işadamlarıyla yaptığı görüşme sonrasında basın mensuplarına iş dünyası üzerindeki regülasyonların yüzde 75 veya daha fazlasını kaldırmayı hedeflediğini söyledi. ABD'de kurumlar vergisi oranını yüzde 35 seviyesinden yüzde 15-20 aralığına düşüreceğini de ifade eden Trump, Amerikalı orta sınıf üzerindeki vergileri de "önemli ölçüde" azaltacağı bilgisini verdi. Trump, ayrıca, seçim kampanyasında dile getirdiği gibi, üretimlerini yurt dışına taşıyan Amerikan şirketlerini ABD'ye geri getireceğini de yineledi.

Beyaz Saray'da düzenlenen kahvaltıya Amerikalı savunma devi Lockheed Martin, çelik devi U.S. Steel, elektrikli otomobil üreticisi ve enerji şirketi Tesla Motors, bilgisayar üreticisi Dell ve beyaz eşya firması Whirlpool'un üst düzey yöneticileri katıldı.

Yorumlar

kenan bu trump dünyanın başınada bela olacak abd ninde inşAllah parçalanır giderler