Obama mitinge katıldı, Clinton'a oy istedi

ABD Başkanı Obama, ilk kez Demokratların muhtemel başkan adayı Clinton'ın bir seçim mitingine katıldı

Google Haberlere Abone ol
Obama mitinge katıldı, Clinton'a oy istedi
Demokrat Parti'nin muhtemel başkan adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın ilk kez bir seçim mitingine katılan ABD Başkanı Barack Obama, oyunu Clinton için kullanacağını belirterek, "Onun ne kadar zeki ve olaylara hazırlıklı olduğunu biliyorum" dedi.

Obama, Clinton'ın Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte kentinde gerçekleştirilen seçim mitingine katılarak Demokratların muhtemel başkan adayına yönelik bir destek konuşması yaptı.
Başkanlık uçağı Air Force One ile başkent Washington DC'den Kuzey Carolina'ya beraber gelen Obama ile Clinton, miting alanını dolduran Demokrat seçmenleri beraber selamladı.

Clinton ile Dışişleri Bakanlığı döneminde yakın çalıştığını anlatan ve eski çalışma arkadaşından övgüyle bahseden Obama, "Onun ne kadar zeki ve olaylara hazırlıklı olduğunu biliyorum" diye konuşu.

CLINTON'A OY İSTEDİ

Clinton'dan bahsederken, "İşler istediği gibi gitmediği zaman bile nasıl dirayetli durabildiğini ve daha güçlü geri dönebildiğini yakından gördüm" ifadelerini kullanan Obama, seçmenlerden Clinton'a oy vermelerini istedi.

İsim vermeden Cumhuriyetçilerin muhtemel başkan adayı iş adamı Donald Trump'ı da eleştiren Obama, Amerika'yı yeniden büyük yapmaktan bahseden kişilerin olduğunu ancak Amerika'nın zaten büyük olduğunu vurguladı.

Clinton da Obama dönemindeki yönetimin özellikle ekonomi alanında çok önemli işler yaptığını vurgulayarak, "Ona hak ettiği değerin verildiğini düşünmüyorum" şeklinde konuştu.
Başkanlık seçimlerinde her oyun çok önemli olacağını vurgulayan Clinton, yarışı kazanacağına inandığını ifade etti.

Obama ile Clinton'ın seçim mitinginden birkaç saat önce ise FBI Direktörü James Comey, Clinton'ın resmi yazışmalarda kişisel elektronik posta hesabını kullanmasından dolayı "suç isnadına gerek olmadığı" açıklamasını yapmıştı.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak 58. başkanlık seçimleri için Demokrat Parti'nin kesin başkan adayı, 25-28 Temmuz arasında Philadelphia'da yapılacak parti kurultayında belli olacak.

Yorumlar