Obama: En büyük müttefiğimiz Müslümanlar

ABD Başkanı Obama, Amerika'da Müslümanlara yönelik ayrımcılıkla ilgili bir soru üzerine Müslümanların en büyük müttefikleri olduğunu savundu

Google Haberlere Abone ol
Obama: En büyük müttefiğimiz Müslümanlar
ABD Başbakın Barack Obama görevinin sona ermesine aylar kala İngiltere'ye yaptığı ziyarette çeşitli açıklamalarda bulundu. Görev süresi içinde İngiltere'ye son resmi ziyaretini gerçekleştiren ABD Başkanı Barack Obama, Londra'da Royal Horticultural Halls'da gençlerle bir araya geldi.

Gençlere hitap eden Obama, ABD'de özellikle havalimanlarındaki güvenlik süreçlerin Müslümanlara karşı uygulanan ayrımcılıkla ilgili soru üzerine de bu konudaki tutumunun net olduğunu belirterek, "Irk ayrımcılığı yapılmaması açık politikamız. Ama bu yüzlerce havalimanında, binlerce personel arasında böyle uygulamalar yaşanmadığı anlamına gelmiyor. Ancak benim yönetimimin politikası bu değil." yanıtını verdi.

İngiltere'de İrlanda Cumhuriyet Ordusu (IRA) tarafında gerçekleştirilen terör eylemlerini hatırlatan Obama, "Yani terör sadece Müslümanların problemi değil. Bugün İslam'ı saptırarak masum insanları öldüren küçük bir azınlık var." dedi.

Geçen aylarda ABD'de bir camiyi ziyaret ettiğini anlatan Obama, "Amacım terörle mücadelede en büyük müttefikimizin ABD'li Müslümanlar olduğu mesajını vermekti. Eğer İslamofobiye kapılırsak sadece kendi özümüze ihanet etmiş olmakla kalmayız, pratik olarak da terörle mücadeleye zarar vermiş oluruz" diye konuştu.

Yorumlar