Obama döneminin CIA başkanı: PYD, PKK'nın kuzeni!

Obama döneminin ilk CIA Başkanı Petraeus, PKK ile PYD'nin kuzen olduğunu belirterek aralarındaki ilişkiyi itiraf etti.

Google Haberlere Abone ol
Obama döneminin CIA başkanı: PYD, PKK'nın kuzeni!

Sonhaberler | Haber Merkezi

Eski CIA direktörü David Petraeus, Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Türkiye konulu bir oturuma katıldı. Petraeus PYD için “ABD’nin terör örgütü olarak kabul ettiği PKK’nın kuzeni” dedi. Aynı oturumda konuşan Savunma Bakanı Fikri Işık da Batı’nın gerekli adımları atmamasından dolayı Rusya’nın önem kazandığını söyledi.

Münih Güvenlik Konferansı için hazırlanan raporda Türkiye’ye 2017’nin önemli aktörlerinden biri olarak ayrı bir bölüm ayrıldı. Konferansın ilk günü düzenlenen “Türkiye’nin bölgedeki rolü” konulu toplantıda Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve eski CIA Direktörü David Petraeus da konuşmacı olarak katıldı. Petraeus'un adı, Flynn’in istifasından sonra adı Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı adayları arasında geçiyor.

Flynn’in istifasından sonra adı Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı adayları arasında geçen eski CIA Direktörü David Petraeus, Işık’ın eleştirisine yanıt verdi. Bir yandan PYD’nin ABD’nin terör örgütü olarak kabul ettiği PKK’nın kuzeni olduğunu söylerken, bir yandan da IŞİD’e karşı çok iyi mücadele ettiklerini savundu. 

CIA

Yorumlar