Müslüman kuruluş USCMO Orlando saldırısını kınadı

ABD'deki Müslüman kuruluşlardan USCMO, Orlando'daki saldırıyı kınayan bir mesaj yayınladı

Google Haberlere Abone ol
Müslüman kuruluş USCMO Orlando saldırısını kınadı
ABD'de yaşayan Müslümanların en büyük çatı kuruluşu ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO), Florida eyaletine bağlı Orlando kentindeki gece kulübünde düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

Konseyin Genel Sekreteri Üsame Cemal, yazılı açıklamasında, eşcinsellerin gittiği Pulse Club adlı gece kulübünde düzenlenen saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Saldırıyı “korkunç bir olay” olarak nitelendiren Cemal, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifa diledi.

Açıklamada, “USCMO olarak dinine, rengine veya cinsel tercihine bakmaksızın saldırıya maruz kalan bütün kişi ve grupların yanındayız. Bu hain saldırıyı kınıyoruz” ifadesi kullanılarak herkesin, şiddete, ayrımcılığa ve saldırıya maruz kalmadan yaşama hakkı bulunduğu vurgulandı.

Orlando Emniyet Müdürü John Mina, silahlı bir saldırganın saat 02.02'de (TSİ 09.02) şehir merkezinin güneyindeki bir gece kulübünde bulunanları rehin aldığını, saat 05.00 civarında da SWAT timinin operasyon başlattığını açıklamıştı. Saldırıda 50 kişi hayatını kaybetmiş, 53 kişi yaralanmıştı.
abd

Yorumlar