Müslüman aile uçaktan indirildi

ABD'de Washington-Chicago seferini yapan United Airlines havayolu şirketinde yolculuk yapmak isteyen Müslüman bir aile ayrımcılığa maruz kalarak uçaktan indirildi

Google Haberlere Abone ol
Müslüman aile uçaktan indirildi

Son Haberler Logo

ABD'de Müslüman bir aile, United Airlines şirketine ait uçaktan güvenlik gerekçesiyle terörist muamelesi yapılarak indirildi.

Washington'dan Chicago'ya giden bir uçakta bulunan Müslüman bir erkek, eşi ve üç çocukları, havayolu şirketinin güvenlik ekipleri tarafından somut hiçbir gerekçe gösterilmeden uçaktan atıldı.

Müslüman aileye yapılanlar, uçaktaki diğer yolcular tarafından saniye saniye kameraya kaydedildi.

İddiaya göre, aile daha önce çocukları için emniyet kemeri talep etmişti. Ancak güvenlik ekipleri bir anda aileyi uçaktan çıkmaya zorladı. Ailenin ve çevredekilerin itirazları üzerine uçağın pilotu sadece, "Bu bir güvenlik meselesi" demekten öteye gitmedi.

Uçak firması ise, ailenin yanındaki çocuğun koltuğuyla ilgili bir problem olduğunu iddia ederek, bir sonraki uçuşta yolculara izin verildiğini açıkladı. 

Amerikan-İslam Konseyi İlişkileri tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Müslümanların uçaklarda bu tür ayrımcılığa maruz kalmalarından artık usandıklarını söyledi. 

Geçen yıl da aynı havayolu şirketi, diyet kola isteyen bir Müslüman yolcuya 'teröris' muamelesi yapmıştı.

 

Yorumlar