Kızılderililere köpeklerle saldırdılar

Petrol şirketleri, ABD'de topraklarını işgal ederek petrol aradıkları Kızılderililere köpeklerle saldırdılar

Google Haberlere Abone ol
Kızılderililere köpeklerle saldırdılar
Amerika kıtasının yerlileri Kızılderililere yönelik saldırgan ve baskıcı politikalar hala devam ediyor. Ülkenin Kuzey Dakota eyaletinde kızılderililerin yaşadığı bölgeye inşa edilen petrol boru hattı protesto ediliyor. Boru hattını inşa eden şirketin korumaları, protestocu kızılderililerin üzerine köpekleri saldı.

Kuzey Dakota eyaletindeki Standing Rock Sioux doğal koruma alanına 3.8 milyar dolarlık petrol boru hattı inşa ediliyor. Missouri nehrinin yatağında uzanan boru hattının uzunluğu da 2 bin kilometreye yakın. 

Proje mahkemelik olsa da, mahkeme 9 Eylül'den sonra kararını vereceğini açıkladı. Bölgede yaşayan kızılderililer ise bu projeye tepkili.  ProjeYüzlerce gösterici barışçıl protesto eylemi için proje alanına doğru ilerlerken, özel güvenlik şiddetine maruz kaldı.

Bölgede yaşayan kabilenin sözcüsü Steve Sitting Bear (Oturan Ayı), 6 protestocunun korumaların üzerlerine saldığı köpekler tarafından ısırılarak yaralandığını, 30 göstericinin de biber gazıyla hafif yaralandığını söyledi. 

Yorumlar