Kılıçdaroğlu Rıza Sarraf davasının savcısı gibi konuştu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ABD'de rehin alınan Rıza Sarraf ile ilgili davanın savcısı gibi konuştu. Kılıçdaroğlu, "Orada bir yargılama var. Yani rüşvet veren, yolsuzluk yapan, vergi ödememek için her türlü yola başvuran bir adam yargılanıyor." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu Rıza Sarraf davasının savcısı gibi konuştu

Sonhaberler | Haber Merkezi 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'de devam eden Rıza Sarraf davasıyla yorumlarında yine şaşırtmadı. Türkiye'de devam eden davalar konusunda yorum yaparken, savcıları ve hakimleri en ağır şekilde eleştiren, davaların haksız yere açıldığını savunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hemen hemen herkes tarafından, "Türkiye'ye yönelik bir kumpas" davası olduğu bilinen ABD'deki Rıza Sarraf davasının savcısı gibi konuştu. Kılıçdaroğlu'nun dava için, "Orada bir yargılama var. Yani rüşvet veren, yolsuzluk yapan, vergi ödememek için her türlü yola başvuran bir adam yargılanıyor" diyerek Rıza Sarraf'ı şimdiden suçlu ilan etmesi ise dikkat çekti. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ambarlı Limanı'nda taşımacılık sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na toplantı sonunda Başbakan Binali Yıldırım'ın Reza Zarrab davasıyla ilgili değerlendirmeleri soruldu. "Ne olursa olsun o dava görüşülmeden, davanın ayrıntıları ortaya çıkmadan, bugünden yorum yapmak asla doğru değildir" diyen Kılıçdaroğlu, "Sayın Binali Yıldırım'ın da yorum yapması doğru değildir. Orada bir yargılama var. Yani rüşvet veren, yolsuzluk yapan, vergi ödememek için her türlü yola başvuran bir adam yargılanıyor. Dolayısıyla bunu bir Türkiye meselesi haline getirmek, bir milli mesele haline getirmek doğru değil. Yolsuzluk, hırsızlık, dünyanın hiçbir ülkesinde milli mesele olarak görülemez" diye konuştu.

Yorumlar

ihsan sen zarrabın rüşvet verdiğini yolsuzluk yaptığını vergi vermediğini nerden biliyorsun yargıladınmı hakim savcımısın iftira attığının farkındamısın yuh sana