Kerry: Rusya'nın hastane saldırısını inceliyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, "Bu saldırı hakkındaki kanıtları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Görünüşe göre, hastane olduğu bilindiği halde saldırı kasıtlı olarak yapılmış" dedi

Google Haberlere Abone ol
Kerry: Rusya'nın hastane saldırısını inceliyoruz
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Halep'teki Kudüs sahra hastanesini vurulmasında "kasıt bulunduğunu" belirterek, saldırı karşısında şaşkına döndüklerini söyledi.

Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Sukeri semtindeki bir sahra hastanesine düzenlenen saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapan Kerry, “Şaşkına döndük” ifadesini kullandı.

Saldırıda, çocukların, hastaların ve sağlık görevlilerinin de aralarında bulunduğu onlarca kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Kerry, “Bu saldırı hakkındaki kanıtları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Görünüşe göre, hastane olduğu bilindiği halde saldırı kasıtlı olarak yapılmış. Saldırı, Beşşar Esed rejiminin bu tür mekanlara düzenlediği dehşet verici saldırıların devamıdır. Bu tür saldırılar yüzlerce Suriyelinin hayatını kaybetmesine sebep oldu” dedi.

Kerry, Birleşmiş Milletler’in Halep’teki durumu “felaket” şeklinde değerlendirdiğinin altını çizerek, çatışmaların durdurulması anlaşmasına rağmen Esed rejiminin saldırılarına devam ettiğini söyledi.
Öte yandan Kerry, Rusya’ya çağrıda bulunarak, Esed’in sivillere, sağlık merkezlerine, ilk müdahale ekiplerine yaptığı saldırıları önlemesi için etkisini kullanmasını istedi.

Rus ordusuna ait bir savaş uçağının, sahra hastanesine düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre sağlık çalışanlarının da aralarında bulunduğu 30 kişi hayatını kaybetmiş, 62 kişi yaralanmıştı.

Yorumlar