Kerry, Küba'da FARC ile bir araya geldi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Küba’nın başkenti Havana’da Kolombiya barış görüşmelerinin taraflarıyla bir araya geldi

Google Haberlere Abone ol
Kerry, Küba'da FARC ile bir araya geldi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, yaptığı yazılı açıklamada, Küba’ya tarihi bir ziyaret gerçekleştiren ABD Başkanı Barack Obama’ya eşlik eden Kerry’nin, Havana’da Kolombiya barış görüşmelerinin taraflarıyla görüştüğü bilgisini paylaştı. Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos’un isteğiyle gerçekleştirilen buluşmada Kerry’nin ilk olarak Kolombiya hükümetinin müzakere ekibiyle bir araya geldiğini belirten Toner, Kerry'nin daha sonra Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) temsilcileriyle görüştüğünü kaydetti.

Toner, Kerry’nin taraflara ABD’nin barış görüşmelerini 'güçlü şekilde' desteklediğini hatırlatarak, çatışmayı sona erdirecek nihai bir anlaşmanın uygulanmaya konulmasına destek çıktıklarını aktardığını ifade etti.

Toner, Kerry’nin, nihai anlaşmaya varılması noktasında silahların bırakılması, savaşın ardından tüm siyasi aktörlere yasalara uygun bir güvenliğin garanti edilmesi gibi zorlukları gidermek için tarafların çabalarını iki katına çıkarması çağrısında bulunduğunu belirtti.

Yorumlar