Kanada'da mescide saldırı

Kanada'da son zamanlarda Müslümanlara ait cami, mescid ve kültür merkezlerine gerçekleştirilen saldırılara biri daha eklendi. ​

Google Haberlere Abone ol
Kanada'da mescide saldırı
Sonhaberler / Haber Merkezi

Kanada'nın Quebec eyaletinin doğusundaki 25 bin nüfuslu Sept-İles kentinde bulunan ve mescid olarak da kullanılan Müslümanlara ait kültür merkezine saldırı düzenlendi.



Kentteki İslam Kültür Merkezine giren saldırgan ya da saldırganlar, mescitteki kitaplıkları kırdı, dini kitapları yerlere saçtı, duvarlara da hasar verdi.

Henüz günlük ibadetin yapılmadığı, şehirdeki bir grup Müslümanın cuma ve bayram namazları ile hafta sonlarında bir araya geldikleri merkeze yapılan saldırı ile ilgili Quebec Eyalet Polisi ve yerel polis tarafından soruşturma başlatıldı.



Sept-İles İslam Kültür Merkezinin, tamir çalışmaları tamamlanıncaya kadar kapalı kalacağı ve kasım başında yeniden ibadete açılacağı öğrenildi.



Kanada'da geçen haftalarda Calgary kentindeki iki mescide saldırı düzenlenmiş, Calgary Üniversitesinde İslam'a ve Hz. Peygamber'e hakaret içeren afişler asılmıştı. Hamilton kentindeki bir camiyi kundaklamaya çalışan bir saldırgan ise yakalanmıştı.

Yorumlar