İsrail'den sonra ABD de vatandaşlarını çekiyor

İsrail'in Türkiye'deki vatandaşlarını geri çağırmasından bir gün sonra ABD'de Türkiye'deki askeri personelin ailelerini geri çekme kararı aldı

Google Haberlere Abone ol
İsrail'den sonra ABD de vatandaşlarını çekiyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İzmir, Muğla, Adana'da görevli askeri personelin yakınlarından bölgeden ayrılmalarını istedi.

ABD Avrupa Komutanlığından yapılan açıklamada, İncirlik Üssü dahil Adana, İzmir ve Muğla'daki personelin yakınlarının "devam eden güvenlik endişeleri nedeniyle" bölgeden ayrılmasına yönelik emrin Savunma Bakanlığı'nca onaylandığı belirtildi.

Söz konusu kararın kalıcı bir düzenleme olmadığına işaret edilen açıklamada ABD ve Türkiye'nin DAEŞ ile ortak mücadelede birlikte olduğu ve İncirlik üssünün DAEŞ'e yönelik operasyonlarda kilit rol oynadığı kaydedildi.

ABD ordusunun Avrupa'daki komutanı General Philip Breedlove, bu kararı Türk hükümetiyle ve ABD dışişleri ve savunma bakanlıklarıyla istişare içinde aldıklarını bildirdi.

Breedlove, yaptığı açıklamada, "Asker aileleri açısından bunun rahatsız edici olduğunun farkındayız fakat onları güvende tutmalı ve terörle mücadelede güçlü müttefikimiz Türkiye'yi desteklemek için güçlerimizin muharip etkinliğini güvence altına almalıyız." ifadesini kullandı.

İSRAİL DE VATANDAŞLARINI ÇAĞIRMIŞTI

İsrail de dün yaptığı bir açıklamayla, Türkiye'deki vatandaşlarının ülkeyi terk etmesi tavsiyesinde bulundu. Çağrının gerekçesi olarak da muhtemel IŞİD saldırılarına önlem olarak gösterildi. 

Yorumlar