Hulusi Akar ABD'lilerin yüzüne söyledi: Teröristlere silah veriyorsunuz

Genelkurmay Başkanı Akar, Kanada'da katıldığı forumda, Amerikalı generallerin de bulunduğu salonda, "Ne yazık ki bazı müttefiklerimizi terör örgütlerine silah desteği veriyor. O silahlar Türk halkına karşı kullanılıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Hulusi Akar ABD'lilerin yüzüne söyledi: Teröristlere silah veriyorsunuz

Sonhaberler | Haber Merkezi 

ABD'nin Suriye'de terör örgütü PKK'ya silah desteği sağlaması Amerikalıların başına bela olmaya devam ediyor. Uluslararası toplantılarda Türkiye tarafından konu sık sık gündeme getirilmeye başlanınca Amerikalıların rahatsız olmaya başladığı görüldü. Son olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kanada'da düzenlenen Halifax Güvenlik Forumu’nda konuyu gündeme getirdi. 

Amerikalı komutanların da bulunduğu salonda konuşan Orgeneral Akar, Suriye'de Amerika'nın terör örgütleriyle yaptığı iş birliğini tek tek anlattı. Terör örgütüyle mücadele için başka bir terör örgütüyle iş birliği yapılmasında mantık olmadığını anlatan Akar, teröristlere verilen silahların Türk vatandaşlarına döndüğünün altını çizdi.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak terör örgütlerinin etkilerini azalttık, vatandaşlarımızın güvenliğini sağladık. Ne yazık ki bazı müttefiklerimizin terör örgütlerine silah temin ettiklerini görmek üzün vericiydi. Buradaki silahlar Türk vatandaşları aleyhine kullanıldı. Terör örgütüyle mücadelenin başka bir terör örgütüyle gerçekleştirilmesinin mantığını anlayamamaktayız. YPG'nin de DEAŞ ile birlikte hareket ettiğini gördük. DEAŞ'ın İslamiyet ile hiçbir alakası yoktur." diye konuştu.

Komutan'ın bu sözleri üzerine salondaki Amerikalıların yüzü asıldı.

Yorumlar