Görmez: Ümmetin çocukları ateşe yürüyor

ABD'de konuşan Diyanet İşleri Bakanı Görmez, "Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki ümmetin çocukları ateşe yürüyor. Ümmetin çocukları ateşe giderken biz huzur içinde namaza devam edemeyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Görmez: Ümmetin çocukları ateşe yürüyor

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Amerika Diyanet Merkezi’nin açılışı için geldiği ABD'nin başkenti Washington'da, ülkenin en büyük Müslüman sivil toplum kuruluşu Amerikan İslam İlişkileri Konseyi'ni (CAIR) ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın heyetiyle ABD’nin başkenti Washington’a gelen Görmez, CAIR’de ülkenin önde gelen Müslüman kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılandı. CAIR’in Washington’daki merkez binasında gerçekleşen ziyaret sırasında Görmez’e, CAIR’in ABD’de yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verildi, günün anısına plaket takdim edildi.

Görmez, programa katılan Müslüman toplumu liderlerine hitaben bir konuşma yaptı. CAIR’in yaptığı çalışmaların sadece ABD’dekiler için değil dünyanın birçok yerinde yaşayan Müslümanlar için önemli bir yeri olduğunu belirten Görmez, ABD’de İslam karşıtı söylemin yükselişte olduğunu ve bu konuda CAIR’e önemli rol düştüğünü kaydetti.

Görmez, “İnsanlığın içinden geçtiği zor zamanlar vardır. Bugün insanlık kötü bir zamandan geçiyor. Bu zor zamanlarda insanların barışı, huzuru, adaleti, hakikati öğreneceği din şüphesiz İslam dinidir” değerlendirmesinde bulundu.

Bu konuda Müslümanların rolüne dikkati çeken Görmez, şöyle devam etti: “Ancak bu zor zamanda Müslümanlar da hakikati, adaleti, barışı ve güveni kaybedince bütün insanlığın kaybı büyük oldu. Bizim Hanefi mezhebinde bir insan namaz kılarken çocuk ateşe gidiyorsa namazı bozmak ve çocuğu kurtarmak gerekiyor. Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki ümmetin çocukları ateşe yürüyor. Ümmetin çocukları ateşe giderken biz huzur içinde namaza devam edemeyiz.”

İslam dünyasının birçok şehrinden ateşler yükseldiğine dikkati çeken Görmez, “İşin en kötü tarafı ise bütün bunların İslam’dan kaynaklandığı zannediliyor. Bu, başka dünyalarda fobiler oluşturuyor ve İslamofobi'yi destekliyor. Böyle bir dünyada CAIR çok önemli bir misyon üstlenmiştir” yorumunu yaptı. Görmez, ABD’de yaşayan Müslümanların bu hafta sonu resmi açılışı yapılacak Amerika Diyanet Merkezi’ne kendilerini ait hissetmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

"TÜRKİYE BİR UMUTTUR"

CAIR Başkanı Nihad Awad da “Bu merkez, İslam karşıtlığının yükselişte olduğu ABD’de zamanlama olarak ayrıca önem taşımaktadır. Burası medeniyetin ve kültürün merkezi olacaktır” dedi.

Awad, Türkiye’nin birçok Müslüman ülke için “umut” olduğunun altını çizerek, “Türkiye bizim çok önemli bir yere sahiptir. İnsanlar için bir umuttur. Türkiye adalet simgesi haline gelmiştir. Ben Filistinliyim ve Türkiye’nin Filistinliler için yaptıkları için minnettarım. Aynı duyguyu benim Mısırlı ve Suriyeli arkadaşlarım da hissetmektedir. Bu, ümmetin her tarafında paylaşılan bir duygudur” ifadesini kullandı.

Yorumlar