Görmez, ABD'de üç dilde hutbe verecek

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ABD'de üç dilde hutbe verecek. Görmez'in hutbe vereceği Amerika Diyanet Merkezi'nin açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Google Haberlere Abone ol
Görmez, ABD'de üç dilde hutbe verecek

ABD'yi ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, resmi açılışını yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı Amerika Diyanet Merkezi'nde üç dilde hutbe verecek.

Görmez, TSİ 20.30'da canlı yayınlanacak, Türkçe, İngilizce ve Arapça irad edeceği hutbede, İslamiyetin barış, esenlik, kardeşlik çağrısıyla uluslararası kamuoyuna önemli mesajlar iletecek.

Bünyesinde ABD'deki en büyük camiyi de barındıran ve 2 Nisan Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı yapılacak Amerika Diyanet Merkezi, şimdiden bölgedeki tüm Müslümanlar için bir merkez ve buluşma noktası haline geldi.

Amerika Diyanet Merkezi, ABD'nin başkenti Washington'a yarım saatlik mesafedeki Maryland eyaletinde yer alıyor.

Merkez bünyesindeki ABD'nin en büyük camisi, 16. yüzyıl geleneksel Osmanlı mimarisine uygun olarak inşa edildi. Camide, avlu dahil aynı anda 3 bin kişi ibadet edebilecek.

Cami, bin 879 metrekare alan üzerine inşa edilirken, ibadethanenin altında 300 metrekare genişliğinde İslam Eserleri Müzesi yer alıyor.

Külliye içinde Selçuklu mimarisine uygun inşa edilen kültür merkezinde ise kütüphane, konferans ve sergi salonu, toplantı salonu ile resepsiyon alanı bulunuyor.

Yorumlar