Gece kulübü saldırısında ölü sayısı 50'ye yükseldi

ABD'nin Orlando şehrinde 'eşcinsel' kulüpte bir kişi etrafa ateş açtı. Güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada olayda 50'ye yakın kişinin hayatını kaybettiği 42 kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırgan barın içerisinde öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Gece kulübü saldırısında ölü sayısı 50'ye yükseldi
ABD'nin Florida eyaletinin Orlando kentinde bir gece kulübünde meydana gelen silahlı saldırıda 50 civarında kişinin hayatını kaybettiği, 40'tan fazla kişinin yaralandığı bildirildi. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) terör saldırısı şüphesiyle soruşturma başlattı.

Orlando Emniyet Müdürü John Mina, düzenlediği basın toplantısında, olayın, şehir merkezinin güneyindeki bir gece kulübünde saat 02:02'de (TSİ 09:02) silahlı bir saldırganın gerçekleştirdiği rehin alma eylemiyle başladığını ve 05:00 civarında SWAT (Özel Silahlar ve Taktikler Birimi) timinin operasyon başlatmasının ardından silahlı saldırgan dahil yaklaşık 20 kişinin öldüğünü bildirdi.
Mina, 42 kişinin hastaneye kaldırıldığını ve olayda 30 civarında kişinin kurtarıldığını belirtti.
Orlando Belediye Başkanı Buddy Dyer ise "Bu gece toplumumuz korkunç bir suça şahitlik etti. Bu toplumumuza kalıcı etki yapacak. Toplumumuz güçlüdür. Bunu atlatmak için birbirimize yardımcı olmalıyız" dedi.

FBI'in olayın "terör saldırısı" olduğu şüphesiyle soruşturma başlattığı bildirildi.

Orlando'da bir gün önce gerçekleştirilen silahlı saldırıda da, 22 yaşındaki şarkıcı Christina Grimmie hayatını kaybetmişti.

Yorumlar