FETÖ Clinton için kesenin ağzını açmış

FETÖ'nün ABD'deki yerini daha da sağlama almak için Hillary Clinton'a yaptığı bağışların 2 milyon dolar olduğu öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
FETÖ Clinton için kesenin ağzını açmış
Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye'nin ABD'den iadesini talep ettiği Fetullah Gülen'in bu ülkedeki yerini daha da sağlamlaştırmak için muhtemel başkan Hillary Clinton için kesenin ağzını açtığı ortaya çıktı. Clinton'un seçilmesi halinde Türkiye'ye iadesinin de zorlaşacağını düşenen FETÖ'nün 2 milyon dolar bağışta bulunduğu öğrenildi. 

ABD'de 8 Kasım'da yapılan ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın zaferiyle sonuçlanan başkanlık seçiminin ardından FETÖ ile Clinton arasındaki "bağış ilişkisinin" detayları gün yüzüne çıkmaya başladı.

Daha önce de Clinton'a bağış yaptığı ve yakın ilişki kurmak için çaba gösterdiği bilinen FETÖ'nün, 2016 başkanlık seçimleri öncesinde Clinton'ın seçim kampanyasına hangi düzeyde bağış yaptığı merak ediliyordu.

Farklı isimler üzerinden bağış yapıldığı için FETÖ'nün seçimde Clinton'a ne kadar bağış yaptığı net olarak tespit edilemese de Demokrat Partiye yakın bir kaynak, rakamın 2 milyon dolar civarında olduğunu belirtti.

Öte yandan toplamda 600 milyon dolar civarında bağış toplayan Clinton kampanyasının büyüklüğü göz önüne alındığında FETÖ'nün 2 milyon dolarlık bağışı yaklaşık binde 3 paya karşılık geliyor.
 

Yorumlar