Görüşme Trump'ın övgüleriyle başladı

ABD Başkanı Trump, görüşme sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Erdoğan gerçekten son derece zorlu bir coğrafyada yaşıyor. Güçlü bir yönetim sergiliyor. ABD tarafından çok takdir ediliyor, büyük puan alıyor. Kendisini takdir ediyorum" dedi. Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun uzun öven ifadeleri dikkat çekti. İkili arasındaki görüşme 50 dakika sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Görüşme Trump'ın övgüleriyle başladı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki görüşme başladı. ABD Başkanı Trump, görüşme sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Erdoğan gerçekten son derece zorlu bir coğrafyada yaşıyor. Güçlü bir yönetim sergiliyor. ABD tarafından çok takdir ediliyor, büyük puan alıyor. Kendisini takdir ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme öncesinde basın mensuplarına yönelik açıklamada, "Bölgesel konuları ele alacakları"nı söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lotte New York Palace Otel'de, ABD Başkanı Trump ile gerçekleştirdiği görüşme TSİ 22.15'te başladı. İki lider arasındaki görüşme 50 dakika sürdü. 

GÖRÜŞMEYE KİMLER KATILIYOR?

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı.

Ayrıntılar geliyor

Yorumlar