Donald Trump'tan hem korkunç hem iğrenç tweet

ABD Başkanı Trump, İspanya saldırısını kınadığı tweetinde, Filipinler'de 50 Müslüman'ı iğrenç bir yöntemle kurşuna dizen esik Amerikalı işgalci generalin yöntemini tavsiye etti

Google Haberlere Abone ol
Donald Trump'tan hem korkunç hem iğrenç tweet

Sonhaberler | Haber Merkezi 

ABD Başkanı Donald Trump, skandal açıklamalarına bir yenisini ekledi. Trump, İspanya'daki saldırıyla ilgili attığı tweette Müslümanlara yönelik iğrenç bakış açısını bir kez daha gözler önüne serdi. Trump, Filipinler'de 1900'lü yılların başlarında 49 Müslüman'ı iğrenç yöntemlerle kurşuna dizen 'Kara Jack' lakaplı General John. J. Pershing'in yöntemini tavsiye etti. İşgalci General Pershing, Filipinler'deki dönemin direnişçi Müslümanlarından 50'sini sıraya dizdikten sonra domuz kanına batırılmış kurşunlarla katletmişti. 

ABD Başkanı Trump, İspanya'daki saldırıları kınadığı Twitter mesajından sonra İslam dünyasına yönelik iğrenç bakış açısını da ortaya koydu. Trump attığı ikinci bir mesajda, "Teröristleri yakaladığında General Pershing yöntemi uygulanmalı. 35 yıl orda sorun olmaz" imasında bir mesaj paylaştı. 

Seçilmeden önce Müslümanları hedef alan konuşmalarıyla hatırlanan ve İslam dünyasına bakış açısı zaten bilinen Trump'ın bu iğrenç mesajı sosyal medyada sert tepkilere neden oldu. Birçok kullanıcı Trump'ın içindeki gerçek kişiliği ortaya koyduğunu belirterek tepki gösterdi. 

GENERAL PERSHING KİMDİR?

Amerika'nın 1911 yılında Filipinler'deki işgal kuvvetlerinin başında bulunan General Pershing, buradaki Müslüman direnişçilere karşı uyguladığı zalimce yöntemleriyle biliniyor. Pershing, yakaladığı 50 Müslüman direnişçiyi sıra dizdikten sonra 50 kurşunu domuz kanına bandırarak namlulara sürülmesini emrediyor. 50 Müslüman'dan 49'u bu kanlı kurşunlarla katlediliyor. Geriye kalan bir Müslüman direnişçiyi ise, "Git yaşadığın bölgedeki insanlara burada neler yaşandığın anlat" diyerek serbest bırakıyor. 

Yorumlar

ihsan bu sapık herif zaten islam düşmanı belli tedbirimizi ona göre alalım