Donald Trump'ın adaylığı kesinleşti

ABD başkanlık seçimleri yarışında ırkçı çıkışlarıyla öne çıkan Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın adaylığı kesinleşti

Google Haberlere Abone ol
Donald Trump'ın adaylığı kesinleşti
ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin nihai başkan adayı iş adamı Donald Trump oldu. Trump’ın adaylığı, Ohio eyaletinin Cleveland kentinde devam eden Cumhuriyetçi Parti’nin Ulusal Kongresi’nde bu akşam resmiyet kazandı.

Parti aday adaylarından birinin kesin adaylığı garantilemesi için toplam 2 bin 472 delege sayasının yarısından bir fazlasını hanesine yazdırması gerekiyordu. Kongrede bu akşam yoklama usulüyle yapılan oylamada Trump, adaylığına resmiyet kazandıracak bin 237 delegeye çok rahat ulaştı. Trump’ın oğlu Donald Trump Jr. babasının salt çoğunluğa memleketi New York’taki delegelerin desteğiyle ulaştığını anons etti. Adaylığının resmileşmesinin ardından Trump, Twitter hesabından, “ABD Başkanlığı için Cumhuriyetçilerin adayı olmak büyük bir onur. Çok çalışacağım ve sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacağım. Her şeyden önce Amerika gelecek.” paylaşımında bulundu. Trump, geçtiğimiz günlerde başkan yardımcısı adayı olarak Indiana Valisi Mike Pence'i açıklamıştı. Siyaset arenasındaki tecrübesizliğiyle eleştirilen Trump, parti içinde 16 aday adayını saf dışı etti. 16 Haziran 2015’te Cumhuriyetçi Parti'den başkan aday adaylığını resmen açıklayan Trump, “Amerika’yı yeniden büyük yapalım” mottosuyla kampanyasını yürüttü. 1 Şubat'ta Iowa'da başlayan ön seçim sürecinde Trump, toplamda bin 542 delegenin desteğini kazandı ve 36 eyalette rakiplerini geride bıraktı.

DONALD TRUMP KİMDİR?

New York’ta 1946 yılında dünyaya gelen Trump, kendisi de zengin bir emlakçı olan babasının teşvikiyle gençlik yıllarından itibaren emlak dünyasına merak saldı. Pennsylvania Üniversitesi ekonomi bölümünden 1968'de mezun olan Trump, babasının şirketinin kontrolünü 1971'de devraldı ve şirketin adını "Trump Organizasyon" olarak değiştirdi. Şirketin merkezini Manhattan'a taşıyan ve emlak işlerini bu bölgede yoğunlaştıran Trump, New York'ta 1980 yılında açtığı Grand Hyatt oteliyle önce bu şehirde sonra da ülke genelinde adını duyurdu. Emlak yatırımlarını genelde devletten aldığı teşviklerle yapan Trump, New York'un 1970 ve 80'lerdeki mimari yüzünün değişmesinde kayda değer bir rol oynadı. Şehirde başta Trump Tower olmak üzere çok sayıda gökdelenin sahibi olan Trump, ABD'de emlak dünyasının en önemli isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Daha önce iki evlilik yapan ve 2005 yılından beri Melania Trump ile evli olanTrump'ın bu evliliklerinden toplam 5 çocuğu var.

SÖYLEMLERİYLE OLAY OLMUŞTU

Trump, hemen her konudaki söylemleriyle tartışma konusu olan ve Amerikan medyasının gündeminden düşmeyen bir isim oldu. Özellikle Müslümanların ABD'ye girişinin yasaklanması ve ABD-Meksika sınırına duvar örülmesi önerileriyle tüm dünyada tartışılan Trump, dış politikadan uluslararası ticari anlaşmalara kadar birçok konudaki farklı açıklamalarıyla sıkça gündem oldu

Yorumlar