Donald Trump en kötü aday seçildi

Cumhuriyetçi Trump yüzde 69 ile "en kötü" algıya sahip aday adayı seçildi

Google Haberlere Abone ol
Donald Trump en kötü aday seçildi

ABD'de başkanlık yarışının seçmenlerdeki algısını ölçmek için yapılan araştırma, iş adamı Cumhuriyetçi Donald Trump'ın yüzde 69 ile "en kötü" algıya sahip aday adayı olduğunu ortaya koydu.

Associated Press (AP) ile uluslararası araştırma şirketi GfK ortaklığında, 31 Mart-4 Nisan tarihleri arasında bin 76 kişinin katılımıyla yapılan araştırmaya göre, seçmenlerin yüzde 69'u Trump hakkında "olumsuz" görüş beyan etti.

Aynı araştırmaya katılanlar Demokrat aday adaylarından eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton için de yüzde 55 oranında "olumsuz" görüş beyan etti.

Bu durumun, her iki partide de yarışı önde götüren adayların toplumsal algı düzeyinde hala sıkıntılı bir noktada olduklarına işaret ettiği belirtiliyor.

Diğer Cumhuriyetçi aday adaylarından Teksas Senatörü Ted Cruz ise yüzde 59 ile Clinton'a yakın bir negatif algıya sahip. Araştırmaya katılanların en olumlu bulduğu aday adayı ise Clinton'ın rakibi Vermont Senatörü Bernie Sanders çıktı. Sanders, sadece yüzde 39 düzeyinde bir olumsuz algıya sahip gözüküyor. Ancak şimdiye kadarki ön seçim sürecinde Clinton, Sanders'a kayda değer bir üstünlük sağlamış durumda.

Yorumlar