Clinton'dan Trump'a nefreti körükleme suçlaması

ABD başkan adaylarından Clinton, rakibi Trump'ı ırksal nefreti körüklemekle suçladı

Google Haberlere Abone ol
Clinton'dan Trump'a nefreti körükleme suçlaması
ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın ırksal nefreti körüklediğini öne sürdü.

Neva eyaletinin Reno kentinde seçim mitingi düzenleyen Clinton, eleştirilerinin dozunu arttırarak rakibi Trump'ın iç ve dış politikalarını sert şekilde eleştirdi.

Trump'ın, Ku Klux Klan sempatizanlarını, Neo-Nazileri ve diğer ırkçı unsurları, Cumhuriyetçi Parti'nin politikaları arasına soktuğunu ileri süren Clinton, rakibinin beyaz üstünlükçülüğü kitlelere yaydığını ve radikal söylemin Cumhuriyetçi Parti'yi devralmasına yardımcı olduğunu iddia etti.
Trump'ın ırkçılar ve ırkçı fikirlerle ittifak yaptığını ileri süren Clinton, Trump'ın istikrarlı şekilde "bağnazlığa" devam ettiğini söyledi.

Trump'ın, ABD'yi büyük yapan değerleri göz ardı ettiğini, ülkeyi derin bir tehlikeye soktuğunu savunan Clinton, "Süpermarket gazetelerinin sayfalarından çekilmiş komplo teorileriyle karanlık işler yapan, ırk ayrımcılığıyla ilgili uzun geçmişi olan bir adam ve internetin çok karanlık uzantıları, ülkemizi ve askerimizi hiçbir zaman yönetmemeli. Şayet o, tüm Amerikalılara saygı göstermiyorsa tüm Amerikalılara nasıl hizmet edecek?" şeklinde konuştu.

CLINTON'A FETÖ ELEŞTİRİLERİ

Bu arada, AP haber ajansı, önceki gün ABD Dışişleri Bakanlığı kayıtlarına dayandırdığı haberinde, Clinton ile bir araya gelen veya telefonla görüşen, özel sektörde faaliyet gösteren 154 kişinin en az 85'inin Clinton Vakfına yardımda bulunduğunu ya da vakfın uluslararası programlarına katkı sözü verdiğini bildirdi.

Clinton'un kampanyasına destek verenler arasında Türkiye'de aranan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi ve "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün de olduğu ortaya çıkarken, Öksüz'ün New Jersey'de ortağı olduğu belirtilen Harmony firması üzerinden "Ready for Hillary PAC"e 5 bin dolar bağış yaptığı kaydedildi.

Önceki gün, Clinton'ın dışişleri bakanı olduğu dönemde özel hesabından kamuoyuna açıklanmamış 15 bine yakın yeni e-posta yazışması olduğunun duyurulması da Trump başta olmak üzere Cumhuriyetçi Partililerin tepkisine neden oldu.

 

Yorumlar