CENTCOM'dan “ABD'nin vurduğu Esed askerleri“ açıklaması

ABD, Suriye'nin Deyr Ez-Zur kentinin güneyinde, koalisyon güçlerince Esed rejimine ait askeri üssün vurulmasının ardından hava operasyonlarının durdurulduğunu açıkladı

Google Haberlere Abone ol
CENTCOM'dan “ABD'nin vurduğu Esed askerleri“ açıklaması
WASHINGTON (AA) - ABD, Suriye'nin Deyr Ez-Zur kentinin güneyinde Beşşar Esed rejimine ait askeri üssün, koalisyon güçleri tarafından vurulmasının ardından bölgedeki hava operasyonlarının durdurulduğunu bildirdi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'nin Deyr Ez-Zur kentinin güneyinde Esed rejimine ait bir askeri üssün vurulmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Deyr Ez-Zur kentinin güneyindeki bir hedefe "DAEŞ hedefi sanılarak" hava saldırısı düzenlediği aktarılan açıklamada, "Suriye ordusuna ait personel ve araçların vurulmuş olabileceği yönündeki Rus yetkililerin bilgilendirmesi üzerine koalisyon güçlerinin hava saldırıları durdurulmuştur." ifadelerine yer verildi.

Saldırı yapılan bölgede, saldırıdan önce yeteri kadar gözlem ve takip yapıldığı belirtilen açıklamada, muhatap Rus yetkililerin Birleşik Hava Harekat Merkezi'nde yer alan koalisyon unsurları tarafından bilgilendirildiği de not edildi.

CENTCOM, Rus yetkililere zaman zaman yapılan bu tür bilgilendirmelerin "nezaketen" yapıldığını ve Rusya ile koalisyon unsurları arasında bir çatışma yaşanmaması amacının güdüldüğünü vurguladı.

"BİLEREK VURMAZ"

Suriye'nin askeri açıdan oldukça karmaşık bir ülke haline geldiğine işaret edilen açıklamada, "Koalisyon güçleri, Suriye askeri unsuru olduğu bilinen bir hedefi bilerek vurmaz." değerlendirmesi yapıldı.

Ayrıca, bu saldırının nasıl ve ne şekilde gerçekleştiğinin inceleneceği ve gerekli çıkarımların yapılacağı kaydedildi.

CENTCOM'un açıklamasından saatler önce Rusya Savunma Bakanlığı, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Deyr Ez-Zur kentindeki Esed rejimine ait bir askeri üssü vurduğunu açıklamıştı.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Igor Konaşenkov, Deyr Ez-Zur havaalanının yakınlarına yapılan hava saldırısının koalisyona ait 2 F-16 ve 2 A-10 ile gerçekleştirildiğini söylemişti.
Konaşenkov, Suriye yetkililerinin kendilerine verdiği bilgiye göre saldırıda 62 rejim askerinin öldüğünü ve 100’den fazla askerin de yaralandığını kaydetmişti.

Yorumlar