Bakan Bozdağ'dan ABD'ye FETÖ uyarısı

ABD temaslarını sürdüren Bakan Bozdağ, "FETÖ, mevcut terör örgütlerinden farklı bir anlayışa sahip yeni nesil bir terör örgütüdür" dedi

Google Haberlere Abone ol
Bakan Bozdağ'dan ABD'ye FETÖ uyarısı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 18 yıldır ABD'de yapılanmasını sürdürdüğünü belirterek, "Eğer tedbir almazsanız 10 yıl sonra FETÖ'nün ABD'deki yapılanmasının önüne geçemezsiniz." dedi.

Bozdağ, ABD'deki temaslarının ikinci gününde, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Washington Ofisinin (SETA DC) organize ettiği programa katıldı.

SETA DC Direktörü Kadir Üstün'ün sunduğu, moderatörlüğünü ise SETA DC Araştırma Direktörü Kılıç Buğra Kanat'ın yaptığı programda konuşan Bozdağ, Türkiye'de FETÖ'nün devletteki yapılanmasına dikkati çekti.

FETÖ'nün, Amerikan devletine yerleştirdiği kişilerden de bilgi aldığını dile getiren Bozdağ, "Türkiye'de geçen bir ifadede bahsediliyor, diyor ki Fetullah Gülen, 'Siz Mossad'dan, CIA'den korkmayın, biz onları fanilasının rengine kadar biliyoruz.' Bunları adamlarına sohbet sırasında söylüyor. O örgüt mensupları Türkiye'deki herkese, 'Gün gelecek ABD'de, gün gelecek başka ülkelerde de karar alıcılar ve iş yapıcılar biz olacağız' diyorlar; nihai hedefleri o." ifadelerini kullandı.

10 YIL SONRA ÖNÜNE GEÇEMEZSİNİZ

Amerikan yönetimini uyararak, FETÖ'nün 18 yıldır ABD'de yapılandığını hatırlatan Bozdağ, "Eğer tedbir almazsanız 10 yıl sonra FETÖ'nün ABD'deki yapılanmasının önüne geçemezsiniz." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de FETÖ'nün çok sayıda okulunun olduğuna dikkati çeken ve bunlara Amerikan vatandaşlarının ödediği vergiler üzerinden çok yüksek ödemeler yapıldığını belirten Bozdağ, ABD hükümetine bu kurumlardaki para trafiğini denetlemesi yönünde çağrı yaptı.

Bakan Bozdağ, ABD ziyaretinin ana amacının, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi ve geçici tutuklama talebine yönelik ABD'li yetkililerle görüşmeler yapmak olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bu konunun Türkiye için öneminin birinci ağızdan ilgili muhatabına iletmek için geldik. Görüşmelerimiz son derece olumlu ve verimli geçti. Bundan kastım, ABD Adalet Bakanı'nın Türkiye'nin hassasiyetlerini ve bu konuya verdiği önemi görüp anlaması ve Türkiye'nin de ABD'nin bu konudaki çalışmalarını yakından görmesi bakımından faydalı olduğunu söyleyebilirim. Birbirimizi daha iyi anladık, daha iyi ölçtük ve daha iyi değerlendirdik diye düşünüyorum."
Türkiye'nin uzun zamandır terörle mücadele eden bir ülke olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Bu süreç bize çok şey öğretmiştir. Türkiye eş zamanlı olarak PKK, PYD/YPG, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C, MLP, TİKKO, MLKP ve TAK gibi 10 civarında terör örgütüyle mücadele etmektedir." diye konuştu.

TERÖRLE MÜCADELEDE SAMİMİ İŞBİRLİĞİ

Adalet Bakanı Bozdağ, terörü yenmek için uluslararası samimi iş birliğinin şart olduğuna işaret etti.
İstenildiği kadar terörle mücadele edilsin, bu konuda samimi bir uluslararası iş birliği yoksa sonuç almanın zorlaşacağını anlatan Bozdağ, "Terörün dini, vatanı, rengi yoktur. Nerede olursa olsun terör ve teröristler tüm insanlığın ortak düşmanıdır. O yüzden 'ama'sız ve 'fakat'sız bir şekilde terörle mücadele edilmelidir." değerlendirmesini yaptı.

DEAŞ ile mücadelenin yeterince samimi yapılmadığını vurgulayan Bozdağ, samimi bir iş birliği olsa uluslararası toplumun bu örgütü kısa sürede temizleyebileceğini ifade etti.

Türkiye'nin, DEAŞ teröründen en fazla etkilenen ülkelerden biri olduğunu kaydeden Bozdağ, "Türkiye, DEAŞ'ı ortadan kaldırmak için elinden gelen çabayı net bir şekilde ortaya koyuyor." açıklamasında bulundu.

YENİ NESİL TERÖR ÖRGÜTÜ

FETÖ'nün, eğitim ve din konusundaki çalışmalarıyla erken yaşlardan itibaren gençlere yaklaştığını ve bu şekilde toplumda itibar kazandığını anlatan Bozdağ, dershaneler yoluyla sürecin devam ettiğini, üniversite eğitiminde ve sonrasında da yakın ilgilenme sonucu bu kişilerin örgütün dünya görüşü ve bakış açısını kazandıklarını dile getirerek, "FETÖ, mevcut terör örgütlerinden farklı bir anlayışa sahip yeni nesil bir terör örgütüdür." dedi.

Bakan Bozdağ, "Bir zaman sonra bu örgütün mensupları FETÖ'ye ve Gülen'e bağlı hale geliyor ve öl deyince ölmeyi, öldür deyince öldürmeyi kendisini cennete götürecek bir büyük amel olarak görüyor. Bu çok tehlikeli bir durumdur." ifadelerini kullandı.

Bozdağ, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın emir subayı Levent Türkkan'ın, Akar'ın odasına her gün dinleme cihazı yerleştirdiğini ve daha sonra bunları bağlı olduğu kişilere aktardığını, bilgilerin onlardan da Gülen'e kadar ulaştırıldığını kaydetti.

Örgütün, devletin gizli kalması gereken bilgilerini bu şekilde ele geçirdiğini belirten Bozdağ, "Ben şimdi soruyorum; bu bilgiler, örgütün dini daha anlatmasına mı, yoksa eğitimi daha kaliteli hale getirmesine mi yarıyor?" diye konuştu.

"DİN VE EĞİTİMİ KULLANDILAR"

Bekir Bozdağ, FETÖ'nün insanları kandırmak için bazı alanları kullandığına değinerek, şunları anlattı:

"Bu örgüt, Türkiye'de hepimizin en hassas olduğu alanlar olan din ve eğitimi kullanarak bu noktaya gelmiştir. ABD'de ve başka ülkelerde de aynı şeyleri yapıyor. O yüzden dost ülkelere FETÖ için uyarıda bulunuyoruz; görünümlerine aldanmayın, onların arkasındaki gerçekliği tahkik edin. FETÖ sadece Türkiye için değil, faaliyette olduğu tüm ülkeler için bir güvenlik tehdidi oluşturmaktadır."
Bozdağ, şu anda Jandarma Genel Komutanı olan Orgeneral Yaşar Güler'in kendisine aktardığı bir bilgiyi de katılımcılarla paylaştı.

Darbecilerin, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığını basınca Güler'i ve emir subayını yere yatırdığını ifade eden Bozdağ, "Ayağıyla kafasına basıyor, 'Tatbikat yapıyoruz, kıpırdama paşam' diyor. Yaşar Paşa bunu bana anlatırken, 'Darbeden bir gün önce olsaydı onun oğlumdan ileri olduğunu söylerdim' dedi. Ancak örgüt liderinden talimat gelince her şeyi yapıyor." ifadelerini kullandı.

Bozdağ, kara para aklama konusunda FETÖ'nün eline su dökecek başka bir örgüt olmadığına dikkati çekti.

Dost ve müttefik bir ülkede Türkiye aleyhine faaliyetler yürüten birinin, hiçbir kısıta tabi olmadan medyaya röportaj vermesini, videolar ve mesajlar ile örgüt mensuplarına ulaşmasını ve onları motive etmesini kabul etmediklerini dile getiren Bozdağ, "ABD için Usame bin Ladin ne anlama geliyorsa Türkiye için de Fetullah Gülen o anlama geliyor. Gülen'in iade edilmemesi, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilere büyük zarar verecektir. Umarım bu sürecin sonunda geçici tutuklama ve akabinde iade gerçekleşir ve Türk-Amerikan ilişkileri bundan daha fazla zarar görmez." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

ihsan bakanım kendini yırtma bu KALLEŞ abd güleni verirmi foyası çıkar yapılacak iş incirliği kapamak nato ile ilişkileri dondurmak